Giske-varsler Line Oma mener Haddy Njie kaller henne for en løgner i sin nye bok om Giske-saken. Njie står for innholdet, men ønsker innvendinger velkommen.

Boken «Dagbok 13. desember – 13. februar» kom i hyllene fredag. I den skildrer Njie hvordan hun opplevde mediestormen som fulgte med metoo-varslene mot sin mann og daværende nestleder i Ap.

Oma er lokalpolitiker for Arbeiderpartiet og leder bydelsutvalget i Gamle Oslo. Hun gikk med sin historie til NRK.

I et Facebook-innlegg, som åpner med «Kjære Haddy», går Oma nå hardt ut mot hvordan boken omtaler varslersakene.

– I går gråt jeg for første gang siden jeg varslet om seksuell trakassering utført av din mann, Trond Giske. Jeg gråt ikke fordi jeg var rørt av din framstilling, men fordi du velger å bruke din makt, rekkevidde og innflytelse til å kalle meg en løgner, skriver Oma i innlegget.

Mener hun tråkker på andre
Oma beskriver samtidig hvor vanskelig det var å stå fram som varsler og sier at torsdagens medieoppslag om boken oppleves som represalier.

– Du sier selv at Giske var naiv om sin egen makt. I går demonstrerte du at ikke du heller forstår bruken av egen makt. Du er en av Norges mest kjente kvinner, du har fått privilegiet å skrive en bok, din stemme når lengre enn de fleste, skriver hun blant annet i Facebook-innlegget.

Oma legger til at hun forstår Njies behov for å fortelle sin historie, men at hun samtidig tråkker på andre kvinner.

– Forstår godt at det er vondt
Njie skriver i en epost til NTB at hun setter pris på at Line Oma forteller om sin opplevelse av boka.

– Jeg forstår godt at det er vondt for henne at den kommer ut. Men på samme måte som hun står ved sin sannhet, og ved det hevder at Trond snakker usant, må jeg få stå ved min og den dokumentasjonen jeg har hatt tilgang på i sammenheng med boka, skriver Njie.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂