Nestleder i Arbeiderpartiet Hadia Tajik avviser at hun har deltatt i noen prosess mot Trond Giske. 

Hadia Tajik vil ikke kommentere om hun nå er Aps kronprinsesse, men forsikrer i et intervju med VG at hun ikke har deltatt i noen prosess mot Trond Giske.

VG skildrer intervjuet med Ap-nestlederen slik: «Tajik ser oss rett i øynene når hun svarer på vårt spørsmål om hun har deltatt i noen prosess mot Trond Giske».

– Nei, det har jeg ikke. Det er partileder Jonas Gahr Støre og partisekretær Kjersti Stenseng som har håndtert disse sakene, og jeg opplever at de har opptrådt på en ryddig måte.

Tajiks fremste rival, Trond Giske, trakk seg 7. januar som nestleder i Ap etter at partiet hadde mottatt varsler om upassende oppførsel fra ham overfor flere kvinner. Han var torsdag tilbake på Stortinget etter en drøy måneds sykmelding.

– Når du ser tilbake på Giske-saken; synes du den har vært ryddig og at utfallet måtte bli som det ble?

– Det er Jonas og Kjersti som har håndtert den saken og konkludert.

– Du er nå eneste nestleder og naturlig kronprinsesse når Jonas en gang vil gi seg?

– Jeg håper at han ikke gir seg i uoverskuelig fremtid.

Giske har bestridt flere av varslingene og har gått langt i å antyde at han vært utsatt for en ufin prosess. Hans samboer, Haddy Njie, sier han er gjort rettsløs.

Flere Ap-politikere reagerte på at Tajik i en uttalelse på Facebook 22. desember skrev at hun reagerte på varslene mot Giske «både som menneske, nestleder og jurist».

– Jeg mente at det var grunn til å påpeke at det var et såpass alvorlig innhold i enkelte av varslene, at det også handlet om juss, utdypet Tajik i et intervju med NRK 18. januar.