Trond Giskes samboer Haddy Njie sier at hun støtter Giske fullt og helt etter at han trakk seg som Arbeiderpartiets nestleder søndag kveld.

– Trond og jeg har stått sammen gjennom denne stormen, og jeg støtter Trond fullt og helt, sier Haddy Njie til VG.

Søndag kveld kunngjorde Giske sin avgang på sin Facebook-side.

– Støtten fra Haddy betyr alt for meg. Hun har stått ved siden av meg hele tiden. Hun har vært grunnen til at jeg har greid å komme meg gjennom dette, sier Giske til VG.

Det har stormet rundt Giske siden Dagens Næringsliv i midten av desember publiserte den første artikkelen om at flere i partiet hadde varslet partiledelsen om upassende oppførsel fra Giske. Flere av episodene skal ha skjedd i hans tid som statsråd.

I romjula kom det flere varsler. 1. januar ble Giske «fritatt» fra vervet som nestleder i Ap på ubestemt tid, før han altså gikk av søndag. Giske har vært sykmeldt siden 22. desember.

I dag skrev han dette på Facebook-siden sin:

– Jeg vil gjenta min beklagelse for at jeg har påført andre mennesker ubehag og problemer ved min tidligere atferd. Jeg har gjort feil, og har ikke alltid vært bevisst nok på rollen min og hvordan den oppleves. Jeg har stor respekt for dem som deler sine historier, alle varsler skal gis en riktig og grundig behandling.

Sykmeldt en uke til

VG spør hva Giske tenker om tiden fremover:

– Jeg er sykmeldt en uke til, og jeg må forsøke å komme meg til hektene igjen.

Han sier det ennå gjenstår mye arbeid før behandlingen av de ulike varslingssakene er ferdig.

– Jeg har ikke fått gitt svar gjennom den perioden jeg har vært sykmeldt, og det er derfor en del arbeid som gjenstår, sier han.

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.