Tidligere Ap-nestleder Trond Giske er ikke med når partiet holder sin tradisjonsrike sommerfest i Oslo onsdag kveld

Adresseavisen får bekreftet at han ikke skal delta. Giske har pappapermisjon og er i London med familien. Samboeren Haddy Njie arbeider for tiden i byen, og Giske har så langt vært i England i to uker, skriver avisa.

Da partileder Jonas Gahr Støre i midten av mai åpnet for at Giske kunne delta, reagerte tillitsvalgt for de ansatte på Stortinget, Ingunn Yssen.

I et intervju med VG sa hun blant annet at Giskes nærvær på fester vil bety at flere ansatte i praksis er utestengt. Yssen forklarte dette med at flere av varslene kommer nettopp fra stortingssfæren.

Det vakte oppsikt at klubblederen valgte å gå ut offentlig, noe som sto i kontrast til budskapet fra Støre. Et møte mellom de to i sakens anledning endte med at Yssen, ifølge kilder til Dagens Næringsliv , ble sykmeldt.

Flere kilder sa til avisa at Yssen opplevde møtet som ubehagelig. Etter møtet oppsøkte hun bedriftslegen på Stortinget som sykmeldte henne.

Støre skrev i en epost til avisa at han har en god og åpen dialog med de ansatte i stortingsgruppa og deres tillitsvalgte, og understreket samtidig at tillitsvalgte har en viktig rolle og et særlig vern.

Overfor Dagbladet ønsket ikke partilederen å kommentere samtalen med Yssen.

– Jeg har en åpen dialog med ansatte og tillitsvalgte i vår stortingsgruppe. Jeg ønsker ikke å kommentere innholdet i den dialogen, sa Støre.

Internt skal han ifølge avisa imidlertid ha avvist påstanden om at han innkalte Yssen og ga henne refs.