Med hevet pekefinger overrasket partiveteran Martin Kolberg sine egne med kraftig kritikk av Trond Giske under et lukket Ap-møte, skriver Aftenposten.

Ingen av Aftenpostens kilder vil bli sitert med navn, men denne setningen gjentas av flere som var til stede på det lukkede møtet i Aps landsstyre:

– Det var ingen som var i tvil om hvem kritikken rammet.

Medlemmene av landsstyret er forsiktige, ikke minst fordi partileder Jonas Gahr Støre innstendig har bedt partifellene om ikke å lekke fra interne møter.

Tirsdag 19. september var Aps mektige landsstyre samlet i Folkets Hus på Youngstorget. Partileder Jonas Gahr Støre oppfordret til en åpen debatt i sin innledning.

Så ble pressen kastet ut og dørene lukket.

Martin Kolberg gikk på talerstolen. Den tidligere partisekretæren oppfordret forsamlingen til å støtte opp om partiledelsen, for så å komme med det mange ifølge avisa oppfattet som tydelig kritikk av nestleder Trond Giskes forsøk på ansvarsfraskrivelse for valgresultatet.

– Det var ingen som var i tvil om hvem kritikken rammet, sa flere av dem som var til stede på det lukkede møtet i Aps landsstyre til Aftenposten. Formelt var det Halvard Ingebrigtsen som var valgkampsjef for Ap, men i praksis var det Giske som ledet valgkampen.

– Giske tok ikke ansvaret for valgresultatet. Da blir det galt å distansere seg, det gir mange en dårlig smak i munnen, sier ett medlem av landsstyret til avisa.

Kolberg vil ikke kommentere saken overfor Aftenposten, mens Giske svarer i en epost:

– Jeg tror evalueringen vil vise at vi slet med skattebudskapet vårt i valgkampen. Det må alle vi som har ansvaret, ta lærdom av. Det er ikke enkeltpersoner som bestemmer politikken i Arbeiderpartiet, men landsmøtet, sentralstyret og stortingsgruppen, skriver Giske, som mener alle deler skuffelsen og tar ansvaret sammen.

NTB har forsøkt å få Martin Kolberg i tale siden bråket etter at Marianne Marthinsen ble erstattet av Trond Giske som finanspolitisk talsperson for Arbeiderpartiet. Det har ikke lyktes.

 

Aftenposten: Bak lukkede dører tok Martin Kolberg et oppgjør med nestleder Trond Giske. Nå ønsker ingen å snakke om det.