Martin Kolberg (Ap) i Stortinget. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Ap-veteran Martin Kolberg skriver i sin nye bok at partileder Jonas Gahr Støre satte ham på sidelinjen i partiet uten forvarsel. Arbeiderpartiet kan stå overfor nok et bittert indre oppgjør.

NTB melder at han i boka «Tillitsmannen» for første gang forteller om hvordan han reagerte da han høsten 2017 ikke fikk fortsette i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité. Slik han så det, ble han i stedet satt på sidelinjen i partiet.

Han reagerer sterkt på at beslutningen om å vrake ham kom helt uten forvarsel, sier han i et intervju til NRK dagen før boka lanseres.

– Jeg har ikke til denne dag fått en ordentlig forklaring, sier Kolberg.

Han mener Støre eller den øvrige partiledelsen burde ha konferert med ham på forhånd, før avgjørelsen ble kunngjort.

– Det var måten dette skjedde på. Det var mest dét. Det er realt at ledelsen vil bytte folk, men da må vi kunne snakke om det, sier han.

Ap-leder Jonas Gahr Støre har ennå neppe kommet seg helt over den langvarige og svært bitre striden med tidligere Ap-nestleder Trond Giske. Den striden er for så vidt ennå ikke bilagt.

Nå får han altså en ny intern konfliktsak i fanget, dog ikke av helt samme format.

Til denne nye saken sier Støre at han «gleder seg til å lese boka» Kolbergs bok, og svarer dette til NRK om Kolbergs beskrivelse:

– Det å sette sammen en ny stortingsgruppe etter et stortingsvalg er en krevende kabal. Der må det tas flere hensyn, og da er det alltid noen som er skuffet. Det har jeg forståelse for.

Kolbergs politiske biografi er skrevet av Dagsavisens kommentator Hege Ulstein. Kolberg var leder av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité fra 2013 til 2017 og partisekretær i Arbeiderpartiet fra 2001 til 2009.

 

En bok som gjør inntrykk:

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Bestill også:

Kjøp bokpakke med «Hypermoral» og «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.