Nytt

Arbeiderpartiets nestleder Trond Giske er sykmeldt, opplyser han selv på Facebook. Han anklager samtidig mediene for «en ny og annerledes journalistikk».

Fredag kveld skriver Giske på sin egen Facebook-side at han har opplevd de siste dagene som «svært belastende»:

«Jeg er vant med et høyt medietrykk, men i denne saken opplever jeg en ny og annerledes journalistikk.»

(…)

«Presset har blitt svært vanskelig å bære. Jeg har i dag mottatt en sykemelding fra min lege, etter en helhetsvurdering av min helsesituasjon. Jeg har tatt dette til etterretning og er sykmeldt inntil videre.»

Trond Giske beklaget torsdag sin oppførsel etter at partiet de siste dagene har mottatt flere varsler om ubehagelig oppførsel fra Ap-toppen. Partileder Jonas Gahr Støre beskriver Giskes oppførsel som kritikkverdig.

Giske viser til at han selv og Ap de siste dagene har vært gjenstand for stor medieoppmerksomhet.

«Jeg har uttrykt en dyp beklagelse for at jeg gjennom min atferd har påført andre mennesker ubehag og problemer. Det gjør meg vondt å høre tilbakemeldinger fra dem som har opplevd dette. Alle som varsler skal få en god og riktig behandling,» skriver nestlederen.

Han henviser til torsdagens møte med Støre og partisekretær Kjersti Stenseng, der varslene ble tatt opp, og skriver:

«Jeg er ikke kjent med nye varsler etter dette.»

Den tidligere kulturministeren og næringsministeren legger til:

«Samtidig opplever jeg at det kommer påstander jeg må bestride, fordi det ikke samsvarer med min opplevelse, eller fordi det som presenteres som fakta, ikke stemmer.»

 

Kjøp «Betraktninger over revolusjonen i Europa» av Christopher Caldwell her.