Aps nestleder Trond Giske beklager egen oppførsel: – Jeg tar på alvor at jeg har opptrådt på en måte som har vært belastende. Det beklager jeg sterkt.

– Det er mitt ansvar å bidra til at ingen opplever meg slik, slår Giske fast i en pressemelding fra Arbeiderpartiet.

Torsdag var Giske i møte med partileder Jonas Gahr Støre for å diskutere varsler som er kommet angående nestlederens oppførsel.

– Jeg ser at slike opplevelser er negativt for partiet og for partikulturen vi skal ha, og at det er et særlig ansvar for oss som har ledende tillitsverv å sørge for en god partikultur. Dette tar jeg til meg og vil gjøre mitt for å bidra til dette, sier Giske.

Med på gjennomgangen av varslene var også partisekretær Kjersti Stenseng.

– Jeg er gjort kjent med at det er kommet varsler som angår meg. Jeg har hatt en gjennomgang av dette sammen med Jonas og Kjersti i dag og tatt til meg kritikken, sier Giske.

Partileder Jonas Gahr Støre vil ikke kommentere enkeltsakene, men slår fast at Giske har opptrådt «kritikkverdig».

– Jeg har sagt fra til Trond om at han har opptrådt på en måte som er kritikkverdig. Trond har overfor meg uttrykt at han tar inn over seg alvoret og at han forstår at han har opptrådt på en måte som har ført til disse reaksjonene, sier Støre. (NTB)

 

Kjøp Kent Andersens bok her!