Konflikten mellom Trond Giske og Ap-ledelsen har ført til at Giskes lokale Ap-lag Nidaros vokser kraftig. Nå er de oppe i 1400 medlemmer, etter at 200 nye medlemmer meldte seg i løpet av én dag.

Det hele startet på NRK Debatten torsdag, hvor AUF-leder Astrid Hoem gikk kraftig til angrep på Giske. AUF-lederen mente nemlig at Trond Giske er med på å skade Arbeiderpartiet.

Hoem anklaget blant annet Giske for å prøve å være en lederskikkelse på venstresiden, og mente han skapte uro i partiet.

AUF-lederen gikk så langt at hun ga Giske skylden for at Ap opplever katastrofale meningsmålinger.

– Det handler mest om politikk, men når vi ser den nedadgående trenden som har vært i partiet over tid, handler det også om at det har vært for mye uro og da mener jeg flere må ta ansvar, fortalte Eide Hoem og la til at uroen skyldtes blant annet Trond Giske.

AUF-leder: – Trond Giske har mye av skylden for Aps fall

Støre ga deretter støtte til AUF-lederen, noe min kollega beskrev som «en gedigen ansvarsfraskrivelse».

På sosiale medier har temaet vært heftig diskutert. Peter Wisting skrev på Facebook:

Arbeiderpartiet er i ferd med å utarme Norge med sin næringsfiendtlige politikk, men mener selv grunnen til den lave oppslutningen skyldes Giskes fyllerølp en del år tilbake i tid.

Selvinnsikten er som velgeroppslutningen – på et bunnivå.

I kommentarfeltet skrev jeg selv:

Ap er i ferd med å forvandles til en kopi av den radikale venstresiden til Demokratene. Woke idioti, sinnssyk mangel på økonomisk forståelse og en flørting med ren kommunisme.

Hvis denne AUF-lederen og hennes allierte får opptre ofte nok, så kan Ap synke under 10 prosent.

Det er noe veldig galt når Giske fremstår som et politisk geni!

Under debatten fremsto han også både jovial og samarbeidsvillig. Men han ville ikke la være å gjengi hvilke reaksjoner flere hundre av medlemmene i Nidaros hadde kommet med.

Giske er derfor i vinden, noe 200 nye medlemmer på et døgn er et godt eksempel på.

– Det virker som det er en enorm pågang i dag for å si det sånn, så det er tydelig at debatten i går har engasjert, sier Heidi Leistad, som er styremedlem i lokallaget, og arrangement- og trivselsansvarlig til VG.

Med 200 nye medlemmer øker Nidaros ledelsen, som  Arbeiderpartiets største lokallag. Nå er de oppe i 1400 medlemmer.

– Aldri noensinne har et lag fått 200 medlemmer på en dag. Det er helt enormt, sier Leistad.

Leistad vervet selv seks av de nye medlemmene på et kafebesøk hvor debatten ble heftig diskutert.

Trond Giske gikk av som Arbeiderpartiets nestleder i januar 2018, på grunn av anklager om upassende oppførsel og seksuell trakassering. AUF har hele tiden vært sterke motstandere av Giske.

Da han stilte som lederkandidat for Trøndelag Ap stormet AUF-deltagere ut av salen under hans tale, skrev VG den gangen.

– Vi marker vår protest mot en stortingspolitiker som ikke har erkjent at han har trakassert unge jenter, mer kommentar enn det har vi ikke, sier Håkon Einarsve, leder i Trøndelag AUF.

At AUF i årevis har blitt tatt for medlemsjuks ser ikke ut til å bringe skam over organisasjonen, og viser hvor korrupte våre fremtidige politiske ledere er.

Giske selv har beklaget hendelser som var upassende og ubehagelige. Men han har avvist anklagene om seksuell trakassering og beskrevet noen av varslene som grunnløse og falske.

Det virker klart at Tron Giske har folkets støtte i den pågående konflikten. Nedgangen til Ap vil trolig fortsette.

AUF «klarer» fremdeles ikke å telle sine medlemmer


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.