Trond Giske (Ap). Foto: Joakim Halvorsen / NTB

Arbeiderpartiets tidligere nestleder og statsråd Trond Giske sier det kan være aktuelt med et comeback i rikspolitikken. Han mener Ap nå trenger endring.

Etter en del år på sidelinjen er Arbeiderpartiets tidligere nestleder og nøkkelperson Trond Giske åpen for å tre inn igjen i politikken på riksplan. Han kommer med klare antydninger i den retning.

De seneste årene har han konsentrert seg om lokallaget Nidaros i Trøndelag.

NTB melder om saken, Document meldte om det i en notis sist natt. .

– Jeg vil ikke utelukke det. Det kan være aktuelt. Da jeg i desember 2021 bestemte meg for å studere, var jeg ganske sikker på at jeg ikke skulle tilbake i noe heltidsengasjement i politikken. Nå er jeg i tvil om det, sier Giske til VG.

Fire styremedlemmer i Ap-laget han leder, Nidaros Sosialdemokratisk Forum, gikk mandag ut i samme avis og sa at de ønsker ham tilbake i rikspolitikken.

– Ap er i krise 

Selv sier Giske at han ønsker å drive med politikk på heltid, og da gjerne utover det han gjør i dag.

– Jeg er åpen for å ta på større oppgaver. Det som vil avgjøre, er hva medlemmene i Nidaros mener og selvsagt hva familien min tenker.

Giske satt på Stortinget fra 1997 til 2021. I tillegg har han vært nestleder i Arbeiderpartiet og hatt flere statsrådsposter mellom 2000 og 2013. Han sier at Ap nå er i krise, et ord partiledelsen selv ikke ønsker å bruke.

Han trakk seg som nestleder i partiet på nyåret 2018 etter at flere kvinner varslet om ham.

Partiledelsen konkluderte med at Giske hadde brutt partiets retningslinjer mot seksuell trakassering. Giske har bestridt dette og også flere av varslene, men har også beklaget sin opptreden.

Det ble et voldsomt rabalder i partiet i kjølvannet av saken, og mange mente at Giske var ferdig i politikken for alltid.

Han gjorde det mange oppfattet som et lite forsøk på comeback på partiets landsmøte i våres, nærmest en prøveballong for å sjekke stemningen. Men da var det liten støtte å hente for Giske, og det hele døde stille hen.

Men det har gått særdeles dårlig for partiet siden det, ikke minst ble valget bortimot en fiasko.

Nå kan tiden være noe mer moden for at Giske kommer tilbake i manesjen.

Les også: 

Trond Giske (Ap): – Et tydelig signal om at kursen må endres

 

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.