Trond Giske blir valgt til nestleder i Trondheim Arbeiderparti. Foto: Joakim Halvorsen / NTB

31 prosent av Ap- velgere i Trøndelag sier at Trond Giske påvirker deres syn på partiet på en positiv måte, men nesten like mange påvirkes negativt.

Trond Giske skaper ikke bare splittelse i Arbeiderpartiets organisasjon i Trøndelag, men også blant de lokale velgerne.

I en undersøkelse sier 31 prosent av partiets velgere i fylket at Giskes politiske comeback gjør det litt til mye mer sannsynlig at de vil stemme på Ap.

Men samtidig svarer 28 prosent at Giske gjør det mye eller litt mindre sannsynlig at de vil stemme på partiet, viser en undersøkelse Norstat har laget for NRK og Adresseavisen.

NTB melder om saken.

Undersøkelsen er gjort blant et temmelig lite utvalg, kun 76 respondenter, som oppgir å ha stemt Arbeiderpartiet, og har en feilmargin på pluss, minus 10 prosentpoeng.

NRK mener likevel undersøkelsen viser et interessant bilde:

– Tallene gir et godt bilde av hvorfor det er så mye bråk og konflikt rundt Trond Giske, sier Tone Sofie Aglen, politisk kommentator i NRK, til egen kanal.

Undersøkelsen er gjort i dagene etter årsmøtet i Trondheim Ap, der Giske overraskende ble valgt som ny nestleder etter et benkeforslag.

Aglen beskriver Giske som en polariserende politiker, men påpeker at «overraskende mange» sier at det ikke betyr noe.

Giske svarer ikke NRK på hva han synes om Aglens beskrivelse av ham, men skriver følgende i en SMS.

– Politikk skal ikke handle om politikerne, men om folks økonomi, gode pensjoner, nok folk i eldreomsorgen og en skole som hjelper alle. At vi snakker om sak, er en hovedgrunn til at mange tusen har blitt med i Nidaros.

Som nestleder i det viktige lokallaget i Trondheim, er ikke lenger Giske en perifer person som enkelt kan ignoreres  av den sentrale partiledelsen. Nå har han fått en talerstol der han vil bli hørt.

Document har tidligere omtalt hvordan dette for partileder Jonas Gahr Støre kan ses nærmest som den verst tenkelige utviklingen innad i Ap-organisasjonen, les også:

Mareritt for Støre: Trond Giske på vei tilbake for fullt

 

Støtt Document:

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.