Trond Giske  (Ap). Foto: Joakim Halvorsen / NTB

Valgkomiteen i Trondheim Ap har innstilt Pål Sture Nilsen som ny leder. Tidligere Ap-nestleder Trond Giske er innstilt som styremedlem, skriver Adresseavisen.

Bruduljene fortsetter i det tidligere “flaggskipet” for Arbeiderpartiet, Trondheim Ap. Etter at lederen i går ble kastet etter kun ett år i stillingen, legges det nå ny personkabal.

Da dukker Trond Giske opp i en sentral posisjon.

Også VG og TV 2 får bekreftet at Nilsen er innstilt som ny leder etter at Gunn Elin Høgli i Trondheim Ap fredag måtte gå etter et mistillitsforslag på årsmøtet.

NTB melder om saken.

Document omtalte bråket i dette lokallaget i går, se artikkel under.

Før innstillingen ble kjent, sa Pål Sture Nilsen til Adresseavisen at han hadde snakket med valgkomiteen lørdag morgen.

– Vi hadde en god samtale, så får valgkomiteen gjøre jobben. Uansett utfall så er jeg sikker på at vi får en god løsning.

– Jeg er klar for å bli leder om valgkomiteen og medlemmene ønsker det. Jeg har lederegenskaper som gjør at jeg får folk til å jobbe sammen, sa Nilsen.

Mistillitsforslaget mot Høgli kom fra Østbyen arbeiderlag, og 83 personer stemte for og 60 stemte imot. Høgli måtte derfor gå av etter kun ett år som Trondheim Ap-leder.

– Jeg synes det er ugreit at det skjer på den måten, men det er organisasjonens rett å si ifra. Det var ingen personangrep når vi behandlet mistillitsforslaget, så håndteringen i går var grei, sier Nilsen.

Lørdag morgen trakk også nestleder i Trondheim Ap, Jørn Arne Flått, seg som resultat av bråket.

Rammer hele partiet

Etter avstemningen kom Høgli med krasse beskyldninger mot blant annet Trond Giske som leder det fremadstormende lokallaget Nidaros sosialdemokratiske forum.

Hun hevdet fra talerstolen at Giske i en telefonsamtale i mai i fjor hadde sagt til henne at hun skulle kastes på et ekstraordinært årsmøte, noe Giske senere avviste blankt.

Mange vil mene at det siste Arbeiderpartiet trenger i disse dager, er nok en opprivende personstrid, med mye negativt mediefokus. Siden en profilert person som Trond Giske står sentralt i det hele, blir fort en sak i et lokallag til en rikssak.

Partisekretær Kjersti Stenseng var også til stede på møtet, og representerte den sentrale partiledelsen. Hun kunne imidlertid gjøre lite annet enn å beklage bråket som er oppstått, og som nå hele partiet får innover seg.

Les også: 

Kaos i Trondheim Ap: Lederen kastet, Trond Giske anklages

Støtt Document:

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.