Trond Giske blant partifeller i Ap. Foto: Joakim Halvorsen / NTB

Trond Giske er valgt inn som 3. varamedlem i styret i Trondheim Ap. Hans ferd oppover i partiet ser ut til å gå langsomt. Også Giske-fløyens strømforslag ble vingeklippet.

De som har ventet på at tidligere Ap-nestleder Trond Giske skal fyke oppover mot nye maktposisjoner i partiet igjen, må smøre seg med en viss tålmodighet.

På årsmøtet i Trondheim Ap havnet Giske godt ute på sidelinjen da posisjonene ble fordelt.

Han måtte ta til takke med rollen som 3. varemedlem i styret, det vil si omtrent så langt ute på sidelinjen det er mulig å komme, samtidig som man har en formell posisjon.

Giske fikk plassen til Anita Børstad – nestleder i lokallaget Nidaros Sosialdemokratisk Forum – som rett før valget lørdag trakk sitt kandidatur og foreslo sin egen lokallagsleder, ifølge Adresseavisen.

NTB melder om saken.

Her er det nye styret til Trondheim Ap:

Leder: Gunn Elin Høgli

Nestleder: Jørn Arve Flått

Nestleder: Pål Sture Nilsen

Sekretær: Synne Løvvik

Økonomiansvarlig: Ismail Elmi (ikke på valg)

Medlemsutvalget: Geir Jarle Sirås (ikke på valg)

Kvinnekontakt: Sara Shafighi

Styremedlem: Kristin Tinmannsvik

Styremedlem: Tarjei Leistad

  1. varamedlem: Aasta Loholt
  2. varamedlem: Arne Bjørlykke
  3. varamedlem: Trond Giske
  4. varamedlem: Marit Selfjord
  5. varamedlem: Helge Rushfeldt

Vingeklippet strømforslag 

Heller ikke når det gjelder vedtak om uttalelse i strømsaken, fikk Giskes lokallag Nidaros Ap det gjennomslaget man hadde ønsket seg, ifølge NTB:

Uttalelsen om strøm blir ikke akkurat sånn lokallaget Nidaros formulerte den. Trond Giske hevder likevel at han er fornøyd med Trondheim Aps vedtak, selv om det ble en frisert formulering:

– Det er rundere i kanten, men vi har fått gjennom det viktigste for oss – nemlig regulering av utenlandshandelen. Det er der skoen trykker. Innstillingen som er kommet nå, dekker det som er viktigst for oss, sa Trond Giske til Adresseavisen i forkant av voteringen på årsmøtet i Trondheim Ap lørdag ettermiddag.

Lokallaget hans Nidaros Sosialdemokratisk Forum hadde opprinnelig et forslag med skarpe formuleringer om at strømbørsen og kraftkablene «uansett» fører til priser lik den høyeste på kontinentet.

Etter en heftig debatt under årsmøtets åpningsdag fredag, foreslo redaksjonskomiteen lørdag en ny og mer forsonlig formulering til uttalelse om strømpriskrisen, årsakene til den og hva som må til for at vi skal komme oss ut av den:

«EU er nå i gang med å vurdere endringer i kraftmarkedene som i større grad frikobler gassprisen fra kraftprisen. Norge må bidra aktivt inn for å ivareta norske interesser i det pågående arbeidet og samtidig gjøre et selvstendig arbeid for å se på andre mulige modeller for prisdannelsen innenfor handlingsrommet i EØS-avtalen».

Noen vil oppfatte denne formuleringen som både vag og uforpliktende, og det mange kaller et slag i luften.

Giske bekrefter at redaksjonskomiteens innstilling vil få flertall.

– Det er mye bedre for saken at det blir bred støtte. Selvfølgelig kunne stemmene våre avgjort, men det er bedre med et omforent forslag, sier han til Adressa.

Les også: 

Debatten på NRK: Trond Giske og Kjersti Stenseng fremstår mer som politiske konkurrenter enn som medlemmer av samme parti

Bestill fra Document forlag:

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.