Trond Giske på møte i Arbeiderparti-lokallaget Nidaros sosialdemokratisk forum i Trondheim. Foto: Joakim Halvorsen / NTB

Trondheim Ap fikk flertall på fylkesårsmøtet i Trøndelag for at fjernmedlemmer i et lokallag ikke skal telles når representanter velges til fylke- og landsmøte.

Trond Giske og hans lokallag Nidaros Ap får ikke glede av alle medlemmene de har fått fra andre steder i landet.

Disse fjernmedlemmene vil nemlig ikke telle med når det skal velges representanter til fylke- og landsmøte. Her regnes nå bare medlemmer som er bosatt der lokallaget opererer.

Det gir Giske-fløyen i partiet mindre innflytelse enn det ellers ville fått.

NTB omtaler saken, som meldes av Dagbladet og TV 2.

Trond Giske, leder for Nidaros sosialdemokratiske forum i Trondheim, er som ventet kritisk til vedtaket, og mener det rammer hele fylkets representasjon.

– Jeg skjønner ikke at Trøndelag Arbeiderparti skal gå inn for at Trøndelag skal få minst mulig representasjon på landsmøtet, sa Giske til salen, ifølge Dagbladet.

Giske-dilemmaet

Bakteppet er diskusjonen i Arbeiderpartiet om hvor stor innflytelse Giskes lokallag Nidaros sosialdemokratiske forum i Trondheim skal ha i partiet. Lokallaget har over 2.000 medlemmer som bor andre steder enn i Trondheim.

Giske påpekte at lokallaget gir Trøndelag ni ekstra delegater på landsmøtet, dersom de telles med. Men det gjør de altså ikke, ifølge dette seneste vedtaket.

Noen vil hevde at dette er et viktig prinsipielt vedtak for Ap, andre vil si at det først og fremst er ment å skulle stanse Trond Giskes videre avansement i partiet.

Les også:

Desperasjonen brer seg i Ap – nå roses sågar Trond Giske

 

 

 

 

Kjøp Paul Grøtvedts bok her!

Kjøp bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.