Trond Giske under Arbeiderpartiet landsmøte. Foto: Javad Parsa / NTB

Trond Giske sier at hans lokallag Nidaros Sosialdemokratisk Forum vil verve flere medlemmer i Trondheim. Hans kamp for å gjenvinne makt i partiet fortsetter.

På det nylige landsmøtet i Arbeiderpartiet fikk Giskes lokallag Nidaros Sosialdemokratisk Forum innskrenket sin innflytelse. Laget ble nektet uttelling for sine mange medlemmer fra andre steder i landet, medlemmer som åpenbart ønsket å støtte Giske.

Giske-laget er det største i landet med over 4000 medlemmer. Vel 2000 av disse medlemmene kommer fra andre steder enn Trondheim.

Men partiet fikk vedtatt at det heretter er medlemmenes bostedsadresse som skal være avgjørende når delegater til blant annet landsmøtet skal fordeles. Kun lokale medlemmer skal regnes med.

Les mer om det i sak under.

Dette var en strek i regningen for Giske og hans støttespillere, som på denne måten ble kraftig vingeklippet i partiet. Men han lar seg ikke stanse av det.

NTB melder om saken.

– Heldigvis er folk mer kamplystne enn resignert. Jeg opplever at i stedet for å miste motet, så får de mer krefter til å stå på og verve, sier Giske om medlemmene i Nidaros Sosialdemokratisk Forum til Adresseavisen.

Ifølge Giske har 40–50 medlemmer meldt seg ut av lokallaget, og dette skjedde hovedsakelig på søndag og mandag etter vedtaket på landsmøtet.

Han sier at de også har fått 20–30 nye medlemmer, og at de fortsatt har over 4000 medlemmer til sammen.

Giske forteller at de nye medlemmene hovedsakelig er fra Trondheim. Han understreker at de nok kommer til å legge ekstra stor vekt på å verve nye medlemmer i Trondheim, i og med at det kun er disse lokale medlemmene som gir innflytelse i partiet.

Dette betyr at Giske har tenkt å fortsatt sikte mot mer politisk makt, og fortsatt kommer til å være en stein i skoen for Støre og de andre i Ap-ledelsen. Mye tyder på at denne føljetongen har flere kapitler.

Les også: 

Trond Giske får nok en smell på Ap-landsmøtet

Velkommen til møte!

NY BOK! Bestill fra Document forlag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp flere gode bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.