Giske kom med denne oppsiktsvekkende uttalelsen onsdag kveld da Nidaros Sosialdemokratiske Forum holdt medlemsmøte på Folkets Hus i Trondheim.

Lokallagslederen innledet medlemsmøtet med å rette en pekefinger mot beskyldninger om makten landets største Ap-lag nå har, skriver Dagbladet.

– Det handler ikke om makt. Det handler om to tusen mennesker som deltar i demokratiet, sa Giske.

Nidaros Sosialdemokratiske Forum er nå landets klart største Ap-lokallag, og har hatt en eventyrlig vekst etter at Giske tok over som leder.

Da AUF-leder Astrid Hoem anklaget Giske for å være en del av problemet til Ap, strømmet nye medlemmer til.

– Det er viktig at folk føler det er en veldig lav dørterskel inn til oss, sier Giske til dette.

Vedtekts-utvalget i Ap vil gi en anbefaling til sentralstyret der representasjonen i partiet blir begrenset for medlemmer langveisfra.

Støre nekter for koordinert angrep på Giske

Det vil i praksis bety færre representanter og mindre makt til Giskes lokallag, grunnet de mange medlemmene som ikke bor i Trondheim.

Det bekymrer den tidligere nestlederen i Arbeiderpartiet lite.

– Hvordan vedtektene skrus sammen, kommer ikke vi til å bruke tid på, slår Giske fast.

Han mener medlemmene ikke er interessert i slike ting.

– Det er helt uinteressant for dem. Hvis vi snakker om det, så bruker vi opp den tiden vi kunne snakket om økonomi, trygg pensjon, eldreomsorg, skole, jobb og helse, alle de tingene som faktisk betyr noe, sier Giske, og legger til:

– Vi er 2200 medlemmer, hvorav 2000 enten er medlem av et parti for første gang i sitt liv, eller har vært ute av det en god stund, og nå kommer tilbake. Det er virkelige mennesker, med virkelige erfaringer og levd liv, i alle samfunnslag og alle yrker. De må være fullverdige medlemmer i Arbeiderpartiet, det sier seg selv.

Trond Giske har en klar melding til Ap’s sentralstyre om årsaken til de katastrofalt dårlige meningsmålingene den siste tiden.

– Alle partiene som bruker energien på seg selv – og på interne konflikter og personspørsmål – taper. Det er fordi velgerne, med rette, føler at politikerne ikke bryr seg om velgerne, men bryr seg bare om seg selv. Politikk skal ikke handle om politikere, politikk skal handle om folk.

 

 

 

 

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som e-bok her!


Kjøp julegavene fra Document!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.