Det var opphetet stemning i kveldens Debatten på NRK mellom tidligere Ap-nestleder Trond Giske og nåværende partisekretær Kjersti Stenseng.

Ap gikk torsdag inn for å endre sine vedtekter, slik at medlemmene som deltar på Ap’s landsmøte, vil representere kommunen eller fylket der de er bosatt, skriver Dagbladet.

Kritiske stemmer mener dette gjøres for å svekke Trond Giskes innflytelse i partiet.

Giske har på et drøyt år bygget opp Arbeiderpartiets største partilag, Nidaros sosialdemokratisk forum, som nå har 3000 medlemmer.

Han har i flere saker både utfordret og vært en motpol til sine tidligere kolleger i partiledelsen.

Giske kaller vedtaket Ap nå vil innføre, både urimelig og overraskende.

– Du må jo se at det er et dilemma at de skal telle andre steder, sier Giske til Stenseng under Debatten på NRK.

Giske reagerer på at ikke alle hans medlemmer fra land og strand teller for Trøndelag, men at de vil telle for andre fylker.

– Du har ikke stemmerett, du har ikke innflytelse, men du skal gi det fylket større representasjon og dermed Trøndelag mindre representasjon, sier Giske.

Nidaros og Giske tar strøm­kampen til Ap’s landsmøte

Stenseng mener Giske tar feil ved å si at representasjonen i partiet nå blir skeivt fordelt, og har begrunnet vedtaket med at Ap skal ha et lokalt fokus og løfte lokale saker.

– Alle medlemmer skal telle. Din modell er at du skal miste representasjon lokalt, og det er jeg helt uenig i, sier Stenseng til Giske.

Trond Giske ble tydelig irritert på partisekretæren, som på sin side ikke forsøkte å skjule at hun misliker lederen for Nidaros sosialdemokratisk forum.

– Jeg er redd for at du mister medlemmer, Kjersti, og det taper Arbeiderpartiet på, sier Giske.

De to avbrøt hverandre og fremsto mer som politiske konkurrenter enn som medlemmer av samme parti.

Giske utfordret Stenseng og regjeringen på Ap’s velferdspolitikk og strømpolitikk.

– Jeg mener at vi deler verdier og følger verdier, repliserer Stenseng.

Giske kritiserte også Oslo-pressen og kritikken han har fått, men nevnte ikke Document, som har skrevet mye om ham, og hvor han i et overveldende flertall av kommentarer i kommentarfeltet får støtte fra Documents lesere.

– Dagens Næringsliv står et annet sted politisk. Det gjør også Aftenposten og Vårt Land. Det jeg syns er synd med kommentariatet, er at det er veldig like meninger, sa Giske.


Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!  Du kan også kjøpe e-boken her.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!  Du kan også kjøpe den som e-bok her.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.