Hadia Tajik (Ap) sa hun var rystet over anklagene som ble rettet mot Giske i 2018, da han måtte gå av som Ap-nestleder.

Nå roser hun arbeidet han gjør i Nidaros sosialdemokratisk forum og sier det er plass til Trond Giske i Arbeiderpartiet.

Som nestledere knivet de mot hverandre, og det var tydelig for alle at de mislikte hverandre. Men etter en ny nedtur for Ap på en ny meningsmåling hvor de kun får 16,5 prosents oppslutning, gjelder det nok å søke etter alle velgere og medlemmer de kan få.

Tajik sier nå at hun er imponert over det arbeidet Giske har gjort med lokallaget i Trondheim.

– Jeg synes vi trenger mer aktivitet i lokallagene våre, vi trenger mer organisasjonsarbeid. Og Trond viser gjennom det arbeidet han gjør i Nidaros, at det går an å få til mer aktivitet og mer engasjement, sier Tajik til TV 2.

Knivingen mellom Tajik og Giske startet da de begge ble valgt som nestledere i 2015, men toppet seg etter valgnederlaget høsten 2017 og forsterket seg i kjølvannet av metoo-sakene som endte med Giskes fall.

Tajik følte seg nok som en seierherre den gangen, og la heller ikke skjul på det. Men for ett år siden, måtte Tajik selv trekke seg som nestleder etter pendlerboligsakene.

Nå vil Tajik ha nestlederjobben sin tilbake, og da gjelder det nok å holde seg inne med flest mulig.

Huitfeldt ut av sentralstyret, Tonje Brenna seiler opp som ny nestleder

Giske har på rekordtid bygget opp landets største lokallag, og både ledelsen i Ap og Tajik skjønner nok  at dette ikke kan overses.

Hun går nå derfor så langt at hun åpner for at Giske igjen kan tas inn i varmen.

– Alle som har lyst til å bidra positivt til at Arbeiderpartiet er en åpen og inkluderende og likestilt organisasjon, har en naturlig plass i Arbeiderpartiet, sier Tajik.

Selv statsminister Jonas Gahr Støre ser nå at mannen med ljåen står utenfor og banker på døren til Arbeiderpartiet. Han viser imidlertid til partisekretær Kjersti Stenseng, som svarer for ham på spørsmål om hvorvidt det er plass til Giske i Ap igjen:

– Ja, det er plass til alle som deler våre verdier, støtter opp om vår politikk og vil bidra til Arbeiderparti-styrte kommuner etter høstes lokalvalg, sier Stenseng.

Stenseng svarer på vegne av Støre og nestleder Bjørnar Skjæran at lokallagene er viktige, og skryter av Giskes arbeid:

– Nidaros har engasjert mange medlemmer, og Giske gjør en god jobb her, sammen med mange andre dedikerte lokallagsledere over hele landet, sier Stenseng.

Tajik avslutter med at hun ikke er den som skal bestemme om Trond Giske skal få komme tilbake, og at hun er usikker på hvorvidt hun ville ha tatt en øl sammen med Giske.

– Det er vanskelig å se for seg. Men det har ikke vært en aktuell problemstilling, så jeg har ikke måttet ta stilling til det, sier Tajik.

Trond Giske har ingen kommentar til Tajiks utspill.

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!  Du kan også kjøpe e-boken her.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!  Du kan også kjøpe den som e-bok e-bok.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.