Astrid Hoem pekte på Trond Giske som en del av Arbeiderpartiets problem i NRKs Debatten forrige uke.

Reaksjonene lar ikke vente på seg.

Statsminister Jonas Gahr Støre blandet seg inn og tok Hoem i forsvar etter det mange har omtalt som et oppgjør med tidligere Ap-nestleder Trond Giske, skriver Dagsavisen.

I dagene etter tv-debatten har Hoem blitt utsatt for grov netthets, skriver avisen.

Meldingene kommer både fra anonyme brukere, falske kontoer og ekte mennesker, og spesielt fra en Facebook-gruppe som støtter og forsvarer Giske, men som ikke har noen direkte tilknytning til ham.

De anonyme administratorene har sagt at de ikke vil opptre som moralske voktere for Hoem og Støre.

– Når noen legger opp til det selv, må de også regne med en atskillig tøffere tone, skriver administratorene.

Bakgrunnen er at Giske i 2018 trakk seg som nestleder etter flere metoo-saker som involverte Giske og unge kvinner i partiet. Siden i fjor har han vært leder av lokallaget Nidaros Sosialdemokratiske Forum i Trondheim, som har vokst fra å være et bittelite lokallag til å bli Norges største Ap-lag.

Giske selv tar avstand fra hetsen og hinter til at han har erfaring med det samme.

– Hets og personangrep gjør at mange kvier seg for å delta. Det rammer både politikerne og familiene våre, det har jeg selv erfart. Den politiske debatten skal handle om folks liv og om sak, ikke om politikere, skriver Giske.

Det er ikke første gang Hoem har blitt utsatt for hets. I fjor sa AUF-lederen følgende til VG:

– Jeg har mottatt meldinger om alt fra at det er nok om 22. juli og Utøya i mediene – til folk i kommentarfeltet som sier at man burde ha blitt drept på Utøya eller at Breivik ikke gjorde en god nok jobb.

 

 

Kjøp julegavene fra Document!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.