Jonas Gahr Støre sier det ikke var noe forhåndsavtalt angrep på Trond Giske mellom AUF-formannen og ham selv. Astrid Hoem oppga Giske som noe av forklaringen på Ap’s elendige galluptall. Støre støttet henne dagen etter i Politisk kvarter og kalte henne «modig».

Verken Støre selv eller Statsministerens kontor var orientert om at AUF-leder Astrid Hoem skulle komme med et kritisk utspill mot tidligere nestleder Trond Giske, framholdt partilederen da han ble intervjuet under et seminar Stortingets presselosje arrangerte tirsdag ettermiddag.

Mange fant det søkt at Hoem la skylden på Giske for fallet på meningsmålingene.

– Jeg mener Trond må erkjenne at han er en del av problemet med at mange synes det er vanskelig å snakke om politikk, sa Hoem på NRKs Debatten torsdag kveld.

Nå har Giske-saken igjen bidratt til kladdeføre for Ap-ledelsen, og Støre forsøkte å dementere at det var noe koordinert utspill.

Støre poengterte tirsdag at han kun svarte på spørsmålene programlederen stilte, og ikke selv initierte sekvensen om Giske.

– Det var ikke noe samkjørende i det, sa Støre tirsdag og avviste raskt videre spørsmål ved å si at han ikke hadde noe mer å legge til. (NTB)

Ved stadig å hakke på Giske kan det være at Ap-ledelsen bygger ham opp.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.