Åtte ganger forsøkte NRK å få arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen eller noen andre fra Arbeiderpartiet til å stille i Debatten på NRK sist tirsdag. Ingen stilte, og en samstemt stortingsgruppe mener det var en tabbe, skriver Dagbladet.

– Det var en kollektiv beslutning å ikke møte i Debatten, og en kollektiv feil. Statsråden og jeg så begge Debatten i går, og ble raskt enige om at vi burde ha vært der. Vi har i fellesskap tatt opp dette internt i dag. Vi mener at Arbeiderpartiet skal stille til debatt, det er en standard vi skal leve opp til, skriver Tuva Moflag i en SMS til Dagbladet.

Minister Mjøs Persen og stortingsrepresentant Moflag følger dermed opp onsdagens innlegg Vi skulle takket ja til NRK Debatten på NRKs debattsider.

«Det er vanskelig å gå i debatt på TV når ting ligger på bordet i forhandlinger, men etter å ha sett Debatten om fattigdom tirsdag kveld ønsker vi bare å si det som det er: Det var en feil beslutning av oss. Vi burde vært der. Først og fremst for å lytte til de kvinnene som blottstilte sine liv og historier om hvordan det er å leve med dårlig økonomi når alt som er rundt oss blir dyrere.»

Innlegget ble publisert kl. 15.17 onsdag, men flere i partiet slo alarm om partiets manglende tilstedeværelse før dette:

Alarmen gikk allerede mens debatten pågikk, og oppvasken startet morgenen etter.

Dagbladet er også kjent med at den manglende deltakelsen var tema på gruppemøtet i Arbeiderpartiets stortingsgruppe onsdag, der man var samstemte om at det var en stor tabbe å ikke stille.

Flere i partiet forteller at det var stor frustrasjon over beslutningen om ikke å sende noen i Debatten.

Flere koblet dette til de katastrofale målingene Ap opplever, blir Dagbladet fortalt.

Nedslått Støre tar menings­målingene personlig

«Helvetesuke»

Det var ikke bare meningsmålingene som var nedslående for Arbeiderpartiet sist uke. Også da klarte Fredrik Solvang og Debatten å synliggjøre at Arbeiderpartiet ikke bare er i utakt med sine velgere, men også med seg selv. Sist torsdag ga AUF-leder Astrid Hoem tidligere nestleder Trond Giske langt på vei skylda for Arbeiderpartiets synkende popularitet. Fredag morgen fulgte statsminister Jonas Gahr Støre opp med støtte til Hoem, noe som bare økte den interne splittelsen.

Mandag erkjente Støre at også han hadde ansvar for den synkende oppslutningen, men allerede dagen etter valgte partiet ved Marte Mjøs Persen å utebli fra en debatt som ikke bare partiets velgere er opptatt av.

Uken med nedturer ble onsdag kronet med nok en ny bunnmåling for Ap. På Sentios måling for Nettavisen noterte partiet 16,7 prosent, det laveste instituttet har målt for Ap siden oppstarten i 1997.

Meningsmålingen er tatt opp før, under og etter Debatten på NRK i forrige uke, der AUF-leder Astrid Hoem tok et kraftig oppgjør med tidligere Ap-nestleder Trond Giske. Denne seansen ble med andre ord ikke spesielt positiv for partiet. (Document)

Intern oppvask i Arbeiderpartiet (Dagbladet)

Les også:

Noen gråter, andre tenker på andre

Støre skylder på alt annet enn seg selv: – Krevende å få frem Ap’s politikk når folk har det vanskelig

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Et abonnement på Document er hjelp til selvhjelp i trange tider!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.