Personalsjef Ann-Cathrin Becken i Arbeiderpartiet tok et kraftig oppgjør med Jonas Gahr Støre etter behandlingene av varslersakene mot Trond Giske. Dette kommer frem i en boken «Arbeiderpartiet: Alle skal ned» som avslører nye detaljer om dramaet internt i Ap.

Becken reagerte kraftig på partileder Jonas Gahr Støres behandling av varslene og hans konfrontasjon med Giske. Om formiddagen fredag 22. desember 2017 sendte hun derfor en epost til Støre – etter at han hadde deltatt på Politisk kvarter på NRK.

I eposten, som er gjengitt i boken «Arbeiderpartiet: Alle skal ned», kom Becken med en rekke kraftsalver mot Støre. Hun skrev blant annet at varslerne ikke opplevde at han sto sammen med dem.

«Jeg har fulgt jentene tett. De ønsket å trekke varslene fordi de var utrygge på om du ville stå ved deres side. Så lot de seg overtale til å stå i det, løpet ut. De sa til meg i går at de føler seg sviktet og dolket i ryggen, er fortvilte og svært redde. Det gjør meg vondt at vi her ikke gjør det vi skal for at de skal føle seg trygge og ivaretatt. Det er trist.», skriver Becken i eposten.

Becken ønsker ikke overfor DN å kommentere innholdet i eposten som er gjengitt i boken.

Hun sluttet i jobben som Hr-sjef i Ap tidligere i år.

– Jeg fikk tilbud om en ny veldig spennende jobb som jeg gjerne ville ha, skriver Becken i en sms til DN.

DN har tidligere omtalt hvordan Støre brøt et løfte til varslerne. Det gjaldt den gang at partisekretær Kjersti Stenseng ikke skulle delta på et konfrontasjonsmøte med Giske. Stenseng ble oppfattet som en nær støttespiller av Giske. Løftet ble ikke holdt: Det var enighet om at assisterende partisekretær Kristine N. Kallset var den eneste som skulle delta på møtet i tillegg til Giske og Støre.

«Jentene sa videre at en betingelse var at Kjersti ikke skulle være med i møtet. Så ble Kristines navn nevnt for dem, og de aksepterte henne. Du lovet at det var hun som skulle være med i møtet.», skriver Becken i eposten som er gjengitt i den nye boken.

Da DN omtalte Støres løftebrudd i en artikkel 21. desember i fjor, uttalte Støre følgende:

– Sakene er behandlet i tråd med prosedyren. Kallset var til stede sammen med partisekretær Stenseng og meg. De som har varslet, er blitt orientert i løpet av ettermiddag og kveld.

Trond Giske har tidligere gjort det klart at han avviser alle påstander om trakassering og seksuell trakassering. Giske trakk seg senere som nestleder, og skrev på Facebook blant annet følgende:

«Jeg ber samtidig igjen om unnskyldning for ting jeg har gjort som har medført ubehag for andre. Jeg har ikke alltid vært bevisst nok på egen rolle i alle situasjoner, særlig uformelle og private. Det er jeg lei meg for.»

Boken er en dramatisk fortelling om Arbeiderpartiets vondeste år. Da Arbeiderpartiet ikke trodde det kunne bli verre, ble det akkurat det. Mye verre.

 

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!