Nestlederkandidat Hadia Tajik stiger i popularitet, mens nær halvparten av Arbeiderpartiets velgere mener partisekretær Kjersti Stenseng bør byttes ut.

Både Bjørnar Skjæran som er nestleder, Kjersti Stenseng som er partisekretær, samt partileder Jonas Gahr Støre, stiller til gjenvalg under Arbeiderpartiets landsmøte 4.–6. mai.

Kantar har gjennomført en meningsmåling for TV 2 for å lodde stemningen i folket.

Der kommer det frem at kunnskapsminister Tonje Brenna er mest populær med 67,3 prosent, litt foran Hadia Tajik, som får 65,1 prosent blant AP-velgernes ønske om hvem som bør bli ny nestleder.

Tajik er likevel mer splittende enn Brenna, med en andel på 30 prosent blant Ap-velgerne i målingen som sier hun ikke bør bli med i partiledelsen, mot kun 11,7 prosent som ikke vil ha med Brenna.

Ap-partisekretær Stenseng har laber støtte i sitt eget hjemfylke

Tana-ordfører Helga Pedersen, som var nestleder i Arbeiderpartiet fra 2007 til 2015, blir foreslått som mulig ny partisekretær, og er foran både Skjæran og Stenseng på målingen.

– Det er veldig hyggelig å bli husket, sier Pedersen.

For den nåværende partisekretæren ser tallene dystre ut. Nesten halvparten av Aps velgere ønsker at Kjersti Stenseng skal byttes ut.

Kjersti Stenseng kommenterer tallene slik:

– Jeg har ingen kommentar.

Også for andre partiers velgere er Stenseng minst populær, og bare 21,2 prosent av disse velgerne vil ha henne med videre.

Alt i alt har 977 stemmeberettigede deltatt i målingen. Av disse sier 129 at de ville ha stemt Ap hvis det var stortingsvalg i morgen.
Kjøp Paul Grøtvedts bok!

 

Kjøp «Et varslet energisjokk»!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.