Partisekretær i Ap, Kjersti Stenseng. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Kun seks av 45 Ap-lag i hennes eget fylke Innlandet vil åpent støtte Ap’s partisekretær Kjersti Stensengs ønske om gjenvalg. Ni lokallag vil skifte ut partiledelsen.

Det er laber stemning rundt Ap’s partisekretær Kjersti Stenseng i hennes hjemfylke Innlandet. Det viser en gjennomgang TV 2 har foretatt.

Men det er enda flere dårlige nyheter, ikke bare for Stenseng, men for hele partiledelsen:

Ni av de totalt 45 lokallagene til Innlandet Arbeiderparti er krystallklare på at de vil bytte ut hele eller deler av Ap-ledelsen.

Fra partiets side er man sparsomme med kommentarer om saken:

– Dette valget skal skje på landsmøtet, og jeg vil ikke være med på å foregripe begivenhetenes gang, er svaret Bjørn Ulekleiv gir til TV-kanalen. Han er leder av lokallaget i Stensengs egen hjemkommune, Nord-Fron.

Stenseng har vært partisekretær siden 2015, og blir med sine åtte år den tredje lengstsittende partisekretæren i Ap siden krigen. Både hun og nestleder Bjørnar Skjæran har sagt at de ønsker gjenvalg.

De ni lokallagene som går klart ut med et ønske om å bytte ut hele eller deler av partiledelsen, er Løten, Østre Toten, Rendalen, Vestre Slidre, Sel, Hamar, Ringebu, Gausdal og Alvdal.

I tillegg har Hamar, Ringebu og Rendalen Ap allerede gått ut med krav om at det må skje utskiftninger i Ap-ledelsen.

Mange av Ap-lokallagene i Innlandet sier til TV 2 at de denne og neste uke vil diskutere om de også vil be om utskiftninger i partiledelsen. Frustrasjonen i partiets lokallag rundt omkring er åpenbart stor, og voksende.

Kjersti Stenseng ønsker ikke å ikke kommentere kravene fra tillitsvalgte i eget fylke som ber henne gå av.

– Dette skal valgkomiteen ta hånd om, sier hun.

Les også:

Tajik og Brenna mest populære hos Ap-velgere. Stenseng og Skjæran sliter

Bestill fra Document forlag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Se utvalget! Kjøp flere gode bøker fra Document

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.