Helga Pedersen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB

En betydelig andel Ap-velgere mener Helga Pedersen burde blitt Arbeiderpartiets partisekretær. Støtten til Kjersti Stenseng er liten.

Målingen foretatt av TV2 viser at 50,9 prosent av Ap-velgerene som svarte, vil ha Helga Pedersen som partisekretær. Bare 22 prosent vil ha nåværende Kjersti Stenseng, ifølge TV 2.

NTB melder om saken.

Dette er oppsiktsvekkende svak støtte om den nåværende partisekretæren, som partiet mer eller mindre endelig har besluttet å gjenvelge for en ny periode. Valget finner sted på landsmøtet 4.–6. mai.

Undersøkelsen er utført av Kantar, og 2000 mennesker deltok. Av disse utgjør Arbeiderpartiets velgere 289 respondenter. For Pedersens oppslutning er feilmarginen +/- 5,8 prosentpoeng og for Stensengs oppslutning er den +/- 4,8 prosentpoeng.

Ettersom avstanden mellom dem er så stor, er målingen signifikant, skiver TV 2. Mange vil uansett innvende at utvalget med kun 289 spurte Ap-velgere, er noe tynt.

Pedersen kunngjorde søndag at hun trekker seg fra kampen om å bli Arbeiderpartiets partisekretær. Hun var lenge aktuell som et alternativ til Stenseng, ikke minst fordi hun representerer Finnmark og Nord-Norge.

Helga Pedersen har tidligere vært nestleder i Arbeiderpartiet.

Den nordlige landsdelen mister sin nåværende representant i toppledelsen, i og med at Bjørnar Skjæran går av som nestleder. Pedersen som ny partisekretær, i stedet for Stenseng, ville bidratt til å fylle et slikt tomrom for Nord-Norge i partiets øverste krets.

Men nå er altså Helga Pedersen ute av den kabalen:

– Da jeg tok min beslutning, visste jeg at jeg hadde mye støtte i partiorganisasjonen, men samtidig ikke nok støtte til at jeg tror jeg ville ha klart å utføre jobben som partisekretær på en tilfredsstillende måte, sier Pedersen.

Les også:

Ap dropper Hadia Tajik: Ikke innstilt til sentralstyret

Bestill fra Document forlag:

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp flere gode bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.