Torbjørn Bongo. Foto: Vidar Ruud / NTB.

Ap-veteran og leder for LO-forbundet Norges offisers- og spesialistforbund (NOF) Torbjørn Bongo sier at Jonas Gahr Støres svake lederskap er noe av forklaringen på hvorfor det går dårlig med Arbeiderpartiet og regjeringen, og etterlyser lederdebatt i partiet.

Statsministeren er fraværede i debatten om fattigdom og Forskjells-Norge, sier Bongo til Klassekampen.

NTB skriver:

– Hvor er statsministeren i debattene om fattigdom og Forskjells-Norge? Et kjerneområde for Arbeiderpartiet. Han burde markere seg, men gjør det ikke. Om han ikke endrer kursen og lederstilen, mener jeg at vi i partiet må ta en diskusjon på om vi har rett leder, sier Bongo.

Arbeiderpartiet har den senere tiden opplevd et ras på meningsmålingene uten sidestykke, med oppslutning på godt under 20 prosent. Mange peker på at det er krisetider, men den forklaringen kjøper ikke Bongo:

– Det er ingen naturlov at det er upopulært å være leder i en vanskelig situasjon. Vi har mange eksempler på det motsatte, sier han.

Hadia Tajik, Raymond Johansen og Tonje Brenna. Foto: Eirik Helland Urke / Nordiske Mediedager, Dorthe Moe Lianes og LNU Foto – Wikimedia Commons.

Som mulige kandidater til å erstatte Støre som partileder nevner Bongo stortingsrepresentant og tidligere statsråd og Ap-nestleder Hadia Tajik, byrådsleder i Oslo Raymond Johansen og kunnskapsminister Tonje Brenna, opplyser NTB.

Bongo mener tiden er moden for et comeback for Tajik, som trakk seg fra statsråds- og nestledervervene på grunn av pendlerboligsaken.

– Tajik gjorde en god jobb. Det var nok riktig at hun trådte til side, men nå er det på tide å komme tilbake. Vi har ikke livstidsstraff her i landet, sier Bongo.

Ap har landsmøte i mai 2023, opplyser NTB.

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.