Høyre-leder Erna Solberg nyter like høy tillit som statsminister Jonas Gahr Støre og finansminister Trygve Slagsvold Vedum til sammen. Dette viser en måling utført for TV 2.

Særlig finansminister Vedum (Sp) må innse at tilliten folket har til ham som finansminister er lav.

  • Kun 13 prosent av de spurte har ganske stor eller svært stor tillit til finansminister og Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum som politiker.
  • 40 prosent av de spurte svarer det samme om statsminister Jonas Gahr Støre (Ap)
  • Mens hele 53 prosent svarer det samme om Høyre-leder Erna Solberg (H).

At så mange som 40 prosent fortsatt har tillit til statsminister Støre (Ap) virker merkelig. Enkelte vil sikkert også mene at det er utrolig at såpass mange som 13 prosent har tillit til Vedum. Både Ap og Sp har opplevd betydelig dårligere meningsmålinger den senere tiden.

Solberg, som faktisk åpnet disse strømkablene til Tyskland og dermed er klart medansvarlig for de katastrofale strømprisene som rammer husholdningen og skaper krise for bedriftene, gjør det derimot godt på denne og andre målinger.

Norske velgere virker å lide av hukommelsestap.

– Det viktigste nå er tryggheten for folk og økonomien. Så er det også krevende tider. Da tror jeg det også på enkelte målinger kommer til å være litt dårligere tall enn vi har vært vant med, sier Vedum til TV2.

På spørsmål om han føler at han i sin rolle får brukt sine styrker som politiker og partileder, svarer Vedum slik:

– Jeg mener det er utrolig viktig at vi har en regjering som ser hele Norge, og prøver å få ned både de geografiske og sosiale forskjellene i landet vårt.

Kantar har gjennomført målingen, og forskningsleder Ole Fredrik Ugland mener at det er flere faktorer som kan ha bidratt til det dårlige resultatet for Vedum.

– Det handler om både Senterpartiets generelle tilbakegang som han blir representant for som leder, samtidig sitter han i en stilling som gjør at han har ansvar for både statsbudsjettet og økonomien i landet. Når folk nå opplever en forverring av egen økonomi, som følge av stigende priser blir Vedum som finansminister koblet til det, sier Ugland.

Erna Solberg selvsagt fornøyd med målingen.

– Dette er hyggelige tall, men det er lenge til neste valg. Høyre og jeg må arbeide hardt hver dag for å vise at vi er et riktig og trygt valg for alle som er opptatt av trygg økonomisk styring, en god skole og at vi skal nå våre klimamål, sier Solberg i et skriftlig svar til TV 2.

Statsministeren hadde ikke anledning til å kommentere saken, siden han er travelt opptatt med å redde verden på klimatoppmøtet COP27 som nå pågår i Sharm El Sheik.

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.