SV får 12 prosents oppslutning på Norstats desembermåling for Vårt Land og Dagbladet.

Det er partiets største oppslutning siden 2007 da Kristin Halvorsen var partileder.

Arbeiderpartiet sitter bom fast, og får en oppslutning på 17,9 prosent. Høyre flyr fortsatt høyt, og er landets suverent største parti, med en oppslutning på 27,3 prosent, skriver Dagbladet.

– Folk ser at en stemme til SV er en stemme til helt konkrete endringer i livet og i hverdagen. Man stemmer jo for å oppnå noen ting, sier SV-leder Kirsti Bergstø.

Ap derimot sliter fortsatt i sumpen, og det ser ikke ut som det skal bli noe bedre heller med det første.

– Dette er altfor dårlige tall, og de er vi ikke fornøyd med. Vår viktigste prioritet er å trygge økonomien til folk, og bidra til at folk opplever trygghet i urolige tider. Det tror jeg vil bidra til å vinne tilliten tilbake, sier partisekretær Kjersti Stenseng.

Norstat har også målt tilliten til Jonas Gahr Støre som statsminister, og kun en av fire svarer at de har tiltro til ham.

Stenseng bortforklarer også dette.

– Dessverre ser vi jo at statsministermålingene også følger oppslutningen på meningsmålingene, så det viktigste her blir å levere politikk som trygger hverdagen til folk, sier hun.

Målingen fra Norstat viser at 7,5 prosent av velgerne som stemte Ap ved forrige stortingsvalg, nå svarer at de vil stemme SV. 8,5 prosent av de tidligere Ap-velgerne, sier at de vil stemme Høyre. Partiet blør altså i begge ender.

Erna Solbergs habilitets-skandale ser ikke ut til å ha noen innvirkning på meningsmålingene.

– Det er rett og slett en utrolig god måling for Høyre, og en hyggelig tilbakemelding fra velgerne som vi setter stor pris på, selv om det er en stund til valget, sier Erna Solberg.

SVs gode måling ville hvis dette ble resultatet under valget, ha sikret rødgrønt mandatflertall.

FrP får 12,2 prosents oppslutning i målingen, Sp 6,5, Rødt og Venstre 5,5, MDG 4, 8 og INP får kun 2,9 prosent.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.