AP´s partisekretær Kjersti Stenseng og statsminister/partileder Jonas Gahr Støre. Foto: Lise Åserud / NTB

Den nye kommunevalgmålingen fra Norstat varsler et elendig lokalvalg for Ap. I andre enden av skalaen kan Høyre se frem til å innta nye maktposisjoner i en lang rekke kommuner.

I kommunemålingen er utført av Norstat på oppdrag fra Vårt Land og Dagbladet, er det særlig Arbeiderpartiets svake tall som peker seg ut. Kun 21,3 prosent av de spurte at de vil gi sin stemme til partiet ved det kommende kommunevalget.

NTB melder som saken.

Partisekretær i Ap, Kjersti Stenseng, har fått jobben med å svare for de svake resultatene:

– Det viktigste for oss nå er å sikre gjennomslag for en politikk som gir mer trygghet for folk og økonomi, like muligheter for alle, og sterkere fellesskap, sier Stenseng til Dagbladet.

Senterpartiet kan endelig glede seg over en fremgang, og vokser til 9,5 prosent i målingen.

– Det er jeg glad for. Hadde dette blitt valgresultatet, ville det vært et av de beste Sp har fått, sier partileder Trygve Slagsvold Vedum til Vårt Land.

Høyre ligger an til et brakvalg i kommunene

Høyre er, ifølge målingen, det overlegent største partiet. 31,7 prosent av de spurte sier de ville stemt på partiet. Dermed kan Høyre se frem til å rykke inn i nye maktposisjoner i mange kommuner her i landet.

Ikke minst vil en mulig seier i det nå rødgrønne Oslo være en stor fjær i hatten for Erna Solbergs parti.

Andre resultater:

Fremskrittspartiet får 8,3 prosent i målingen, mens Sosialistisk Venstreparti ender på 6,6 prosent.

MDG må nøye seg med 4,9, hvilket er et svakt kommunevalgstall for partiet (ned fra 6,8 i 2019). MDG fremstår som et parti i motvind både lokalt og på riksplan.

Rødt får nå kun 4,5 prosent, mens Olaug Bollestads KrF noterer seg for 3,5 prosent på denne kommunemålingen. Dermed er KrF større enn Venstre, som støttes av kun 3,2 prosent i målingen.

Nykommeren Industri og næringspartiet (INP) får 2,3 prosent oppslutning i målingen, noe som kan gi representasjon en del steder.

Sommerlesning! Bestill fra Document:

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!
Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

 

 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.