Nytt

Høyre-leder Erna Solberg på partiets landsmøte i vår.

Statsminister Erna Solberg (H) gjorde det best av partilederne i valgkampen, ifølge en meningsmåling. Innvandring var saken som fikk mest oppmerksomhet.

Det viser en oppsummering som Kantar TNS har gjort for kommunikasjonsbyrået Gambit H+K.

Mer enn halvparten – 54 prosent – av de spurte trekker fram Erna Solberg som den partilederen som har gjort det best. 13 prosent mener Ap-leder Jonas Gahr Støre var valgkampens stjerne, mens 10 prosent svarer Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum.

– I statsministerduellen mellom Erna og Jonas er det klart at velgerne oppfatter Erna til å ha slått «knockout» på utfordreren fra Arbeiderpartiet, sier Jan Ottesen, leder for samfunnskommunikasjon i Gambit H+K.

Høyre gjør det også skarpest når velgerne skal evaluere hvilket parti som har gjennomført den beste valgkampen. Senterpartiet tar andreplass, fulgt av Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet.

På spørsmål om hvilken sak velgerne mener har dominert valgkampen, ligger innvandring tydelig øverst. 24 prosent mener dette var saken som ble mest omtalt. Dernest følger skatt (16 prosent), miljø (11 prosent) og utdanning (9 prosent). Hele 16 prosent svarer imidlertid at de ikke vet hvilken sak som var viktigst i valgkampen.

Bare 2 prosent av de spurte mener ulikhet var et dominerende tema i valgkampen.

Målingen ble gjennomført helt på tampen av valgkampen mellom onsdag og fredag denne uken og omfattet 598 respondenter.