Statsminister Erna Solberg holder stand mot Jonas Gahr Støre.

Erna Solberg står fortsatt sterkt som statsminister etter bråket rundt statsråd Sylvi Listhaug, ifølge en måling gjort for TV 2.

Målingen fra Kantar TNS viser at 63,4 prosent av de spurte som har en mening, foretrekker Erna Solberg som statsminister, mens 34,7 prosent foretrekker Jonas Gahr Støre. 1,9 prosent svarer en annen enn de to.

– Selvfølgelig føles dette godt, og det er en av de absolutt beste målingene jeg har sett for mitt vedkommende, sier Erna Solberg.

Bakgrunnstallene viser at Erna Solberg står fjellstøtt med en oppslutning på over 90 prosent blant velgerne som stemmer på Høyre og Fremskrittspartiet. Også et flertall av Venstres velgere foretrekker Solberg. Det samme gjør to av tre KrF-velgere, ifølge TV 2.

Tre av fire velgere som sier de vil stemme på Arbeiderpartiet, foretrekker Jonas Gahr Støre, mens hver sjette Ap-velger svarer Erna Solberg.

Fire av ti har fått svekket sitt syn på statsministeren etter Listhaug-saken.

Målingen viser at 42,7 prosent av de spurte som har en mening mener tilliten til statsministeren er svekket, mens bare 12,0 prosent mener tilliten er styrket. Svært mange, hele 45,2 prosent mener tilliten er uendret etter håndteringen av saken, skriver TV 2.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂