Aps tilbakegang fortsetter. Og nå tror et stort flertall at Erna Solberg fortsetter som statsminister etter valget.

Nesten to tredeler av folket tror at Erna Solberg fortsetter som statsminister, hun gjør et kraftig byks på dagens statsministermåling fra TV 2.

For bare to uker siden var et knapt flertall som trodde Jonas Gahr Støre blir statsminister etter valget.

Erna fortsetter: 62,8 %

62,8 prosent av de spurte som har en mening tror Erna Solberg fortsetter, mens troen på Jonas Gahr Støre har sunket til 35,4 prosent.

Blant Høyres velgere tror hele 96 prosent av de som har en mening at Erna Solberg blir statsminister, mens bare 72,8 prosent av Arbeiderpartiets velgere som har en mening tror Jonas Gahr Støre vinner valget.

På partimålingen havner De Grønne fortsatt på vippen mellom blokkene, men partiet faller nå under sperregrensa. Dermed øker begge blokkenes sjanse til flertall uten et parti på vippen.

Ap synker og synker

Arbeiderpartiet fortsetter glideflukten nedover og får 26,5 prosent (- 0,3). Dette er sjette måling på rad med tilbakegang for partiet og den laveste oppslutningen partiet har hatt siden februar 2013.

SV er de eneste blant de rød-grønne som har fremgang, opp 0,8 til 6,5 prosent. Dette er den høyeste noteringen for SV siden april 2011.

H og Frp litt tilbake

Både Høyre og Fremskrittspartiet går litt tilbake (sammenlignet med målingen søndag), men borgerlig side går likevel frem fordi Kristelig Folkeparti såvidt karrer seg over sperregrensen med 4,0 (+ 0,3).

Venstre holder seg fremdeles under sperregrensen med 3,7, (+0,6).

Rødt får 2,6 prosent (- 0,3), De Grønne 3,9 (- 0,7), mens andre partier får 1,6 prosent. De fordeler seg slik: De Kristne 0,4, Pensjonistpartiet 0,3, Demokratene 0,2, Helsepartiet 0,2, Nordmørslista 0,2, Liberalistene 0,1 og Kystpartiet 0,1.

Lav Ap-lojalitet

64 prosent av Arbeiderpartiets velgere fra forrige valg sier de ville stemt på partiet dersom det var valg i dag.

Det er nå klart flere velgere som går fra Høyre til Frp enn motsatt vei. 66 prosent av Høyres velgere fra 2013 sier at de vil stemme på partiet i dag.

Fremskrittspartiet har fortsatt høyest lojalitet av de tre store med 70 prosent.

Velgerstrømmen snudd

For første gang på svært lenge er det nå flere tidligere arbeiderparti-velgere som sier de vil stemme på et av regjeringspartiene enn det er velgere som går motsatt vei, melder tv2.no.

Kristelig Folkeparti havner over sperregrensen med 4,0 (+ 0,3). Det skyldes i hovedsak at det er klart færre tidligere KrF-velgere som sitter på gjerdet enn i forrige måling i tillegg til at det er flere som ikke stemte ved forrige valg som sier de vil stemme på partiet. KrF mister også en av seks tidligere velgere til regjeringspartiene, og mest til Frp.

 

TV2: Frp har fortsatt høyest lojalitet

TV2: Erna er folkets favoritt til å vinne valget

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.