Arbeiderpartiet og Høyre er akkurat like store i TV 2s meningsmåling søndag. Målingen ville gitt borgerlig flertall for Høyre, Frp, KrF og Venstre.

Høyre går fram 1,1 prosentpoeng, og Arbeiderpartiet går 1,0 prosentpoeng tilbake. Begge partiene får en oppslutning på 26,1 prosent i målingen.

De fire borgerlige partiene ville fått 87 mandater på Stortinget dersom denne målingen, som er laget av Kantar TNS for TV 2 , hadde vært et valgresultat.

Ap, SV og Sp ville fått 78 mandater, mens MDG og Rødt til sammen ville fått fire.

To av tre tror det blir Erna

Omtrent to av tre av de spurte (67,1 prosent) svarer i undersøkelsen at de tror Erna Solberg (H) forblir statsminister, mens snaut en av tre (31,5 prosent) tror på Ap-leder Jonas Gahr Støre som ny statsminister i høst.

På Vestlandet er det hele 78,3 prosent som svarer at de tror Erna Solberg fortsetter som statsminister.

Solberg: – Inspirerende

Solberg sier til TV 2 at Høyres valgkampmannskap rundt omkring i hele landet blir inspirert av slike meningsmålinger.

– De kommer til å legge ned en ekstra innsats for å sikre at det folk tror på blir en realitet, sier hun.

Støre: – Ikke stresset

Jonas Gahr Støre sier til kanalen at han gjerne skulle sett tallene høyere, men at han ikke er stresset.

– Det er hva som skjer 11. september som teller. Ap er mobilisert. Vi driver valgkamp og har tro på det vi driver med. Jeg tror mange vil ha et skifte, sier han.

Venstre ligger over sperregrensen med 4,3 prosents oppslutning (+0,5), mens KrF ligger under med 3,8 prosent (-0,3). Fremskrittspartiet får 14,7 prosent (-0,2).

Det er små endringer for de fleste partiene. Sp får 11, prosents oppslutning (-0,1), SV 4,8 (-0,5), Rødt 3,6 (+0,3), MDG 3,5 (+0,3) og andre partier 2,2 (-0,2).