Arbeiderpartiet fortsetter den negative trenden og statsrådsbyttene ser ikke ut til å ha en umiddelbar effekt. 

I stedet er det SV som får velgere fra Ap, og partiet kan juble over sin beste Opinion-måling noensinne, skriver ABC Nyheter.

Partiet får en oppslutning på 11 prosent på novembermålingen. Det er en økning på 2 prosentpoeng fra forrige måling.

– Det er en veldig god måling og det gjør meg glad. Det er veldig gledelig å se at flere ønsker å stemme SV. Det betyr at flere ønsker kraftfull politikk både for økonomisk omfordeling, for sterke fellesskap og for at folk skal komme sterkere ut av dyrtiden, men også for miljøet og for å ta vare på naturen, sier SV-leder Kirsti Bergstø.

Både Opinion-rådgiver Martin Stubban og valgforsker Johannes Bergh er enige i at SV i tillegg gagner på regjeringspartienes, og særlig Arbeiderpartiets, dårlige oppslutning.

– Denne regjeringen er jo ikke akkurat veldig populær og særlig Ap og SV har ofte stor utveksling av velgere, så når det ene partiet går opp så går det andre partiet ned, sier Martin Stubban.

Svenskene innrømmer at Listhaug hadde rett – men Støre nekter fortsatt

Støre-effekten, altså stup på meningsmålingene, fortsetter som aldri før, tross statsministerens endringer blant statsrådene.

Partiet går tilbake med 2,2 prosentpoeng til 18 prosent oppslutning i den ferske målingen.

Partisekretær Kjersti Stenseng tror ikke endringene har hatt effekt enda.

– Jeg tror dessverre endringene i regjering har blitt overskygget av andre negative saker, så vi har ikke fått uttelling for det ennå. De nye statsrådene er flinke folk, og jeg gleder meg til å se resultatet av arbeidet de akkurat har startet på, sier Stenseng.

Bergh understreker at selv om endringene er innenfor målingens feilmargin, er dette er en veldig dårlig måling for Arbeiderpartiet.

– Arbeiderpartiet har hatt utfordringer lenge, delvis med at velgerne kanskje ikke oppfatter at Arbeiderpartiet er det styringspartiet de en gang var, forteller Bergh.

Arbeiderpartiet har på de siste fire av seks målingene gjort av Opinion hatt under 20 prosent oppslutning. Martin Stubban understreker at situasjonen er alvorlig for Ap.

– Det som er skummelt er at det å være under 20 prosent på meningsmålingene er blitt den nye normalen for Arbeiderpartiet. Vi har jo nesten vendt oss til det og det sier jo litt om situasjonen, avslutter Stubban.

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.