En ny meningsmåling viser at Ap nå er like stort som FrP.

Kun 2,1 prosentpoeng skiller de to partiene, ifølge målingen som Opinion har utført for FriFagbevegelse, Dagsavisen og Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) i april.

– Dette er nok en negativ rekord for Ap. Partiet ligger stabilt dårlig an på målingene, konstaterer Johannes Bergh, valgforsker ved Institutt for samfunnsforskning.

FrP måles til 14,8 prosent og er nesten like store som Ap. Avstanden mellom de to partiene er også innenfor feilmarginen. Det betyr at FrP og Ap er på omtrent samme nivå, ifølge Johannes Bergh.

– Dette er et påfallende resultat, og nok en indikasjon på at det ikke går så bra med Ap, sier Bergh, ifølge Dagsavisen.

Faresignalene er mange for Ap. Ikke bare er velgerlojaliteten lav, men en tredel av dem som stemte på partiet ved forrige stortingsvalg, har nå satt seg på gjerdet.

– Det viktigste vi kan gjøre hver dag, er å levere politiske løsninger som gir folk trygghet i hverdagen i møte med økte kostnader, påpeker Kjersti Stenseng, som ikke engang er ønsket av egne velgere i partiet.

Ap-velgere sier nei til Stenseng, men ja til Tajik

Ap gjør det også dårlig blant de unge. Kun 13,5 prosent av dem mellom 18 og 34 år ville ha gitt stemmen sin til partiet hvis det var stortingsvalg i morgen.

FrPs Hans Andreas Limi tror Ap’s nedgang skyldes mangel på tillit i en vanskelig økonomisk situasjon.

– Flere og flere får dessverre utfordringer med å dekke løpende utgifter, og vi er en tydelig opposisjonsstemme med alternative løsninger på utfordringene folk har i hverdagen, sier han, og legger til:

– Velgerne har ikke tillit til regjeringspartiene. De forventer en helt annen ledelse i en usikker situasjon.

Skiftet av leder i SV – fra Audun Lysbakken til Kirsti Bergstø – har ikke hatt noen effekt. Snarere tvert imot.

6,8 prosent er en tilbakegang på 1,1 prosentpoeng for SV, og de er jevnstore med kommunistene i Rødt.

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

 

Kjøp «Et varslet energisjokk»!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.