Ketil Solvik-Olsen under FrP-landsmøtet på Gardermoen. Foto: Terje Pedersen / NTB

Tidligere FrP-nestleder Ketil Solvik-Olsen kommer med et temmelig hardt utspill mot LOs involvering i valgkampen, og de tette båndene til rødgrønn side.

Det er i et innlegg på Facebook at den tidligere statsråden og FrP-nestlederen fyrer løs mot det han mener er negativ og destruktiv valgkamp-innblanding fra LOs side.

LO er som kjent en fagorganisasjon med medlemmer fra alle lag av befolkningen, som stemmer på alle partier.

Likevel har LO kastet seg med full tyngde inn på rødgrønn side i valgkampen også denne gangen, uten å ha fått noe mandat fra sine medlemmer til å gjøre nettopp det.

Solvik-Olsen mener LOs måte å opptre på er både upassende og uverdig:

LO fortsetter sin innsats i å ødelegge årets valgkamp. Det florerer av negative utspill mot politiske partier (alltid på høyresiden), og det skapes skremmebilder som er langt over grensen. I VG i går påstod LO at det var en kampsak for borgerlig side å «ta fra folk lønn, fritid og pensjon».

Jeg synes slik retorikk er skammelig, skriver han.

Han fortsetter, og sier sin mening om påstanden LO fremsetter:

Påstanden er åpenbart misvisende, feil, kunnskapsløst og ondskapsfullt. Slik retorikk bidrar til å skape frykt og konflikt. De fremstiller privat næringsliv som kyniske slavedrivere. De fremstiller politiske motstandere som slemme. Og, LO brenner broer som burde vært der dersom de faktisk skal representere arbeidsfolk uavhengig av regjeringsfarge.

Solvik-Olsen viser til den nære politiske historien her i landet:

Vi har nettopp levd med borgerlig regjering i 8 år, folk flest vet LO tar feil.

På tide LOs ledelse forstår at valget i september handler om å velge de som skal styre i kommuner og fylker – det handler ikke om å overlate makten til LO, avslutter han.

Les også: 

Ketil Solvik-Olsen om nye Ap-valgløfter: – Desperate krampe­trekninger

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.