Rogaland FrP forsvarer regionenes næringsgrunnlag: De vil at partiet går inn igjen i regjering og at Ketil Solvik-Olsen blir olje- og energiminister. Solvik-Olsen var en dyktig samferdselsminister. Han legger ikke skjul på at olje og gass er det foreløpig beste bidraget til en økonomisk energiforsyning

Solvik-Olsen var hovedtaler ved valgkampåpningen.

– Norsk gass kutter utslipp i Europa. Nå ser vi at Europa knytter seg tettere opp mot Russland for å få levert gass, og samtidig øker kullforbruket i Europa. De andre partienes klimapolitikk er dårlig for miljøet og dårlig for verdens maktbalanse, sier Solvik-Olsen.

– Så lenge verden etterspør olje- og gass, er det bedre for klimaet at dette produseres i Norge. Det skaper i tillegg arbeidsplasser og verdiskapning i Norge, og det bidrar til sikker forsyning av energi til Europa, sier Solvik-Olsen

Inn i regjering

Stortingsrepresentant og listetopp for Fremskrittspartiet i Rogaland, Roy Steffensen, lanserte forslaget da partiets valgkamp startet i Sandnes lørdag.

– Målet med valgkampen er å få et godt valgresultat for Frp, komme inn i regjering med Høyre og få Ketil Solvik-Olsen som olje- og energiminister, sier Steffensen.

– Oljenæringen skaper vekst, velferd og arbeidsplasser for hele landet, og spesielt vår region. Næringen må utvikles videre, ikke avvikles. Frp er garantisten for at oljearbeiderne får beholde jobbene sine, sier Steffensen, som i dag er leder av Utdanningskomiteen på Stortinet.

Regjeringslysten er foreløpig regional. Vi har ikke registrert at Listhaug går for en ny koalisjon. Hun tar heller temaet ligge. Ellers risikerer hun å havne i samme diskusjon som de rødgrønne. Spliden mellom Sp og de røde er ved å bli Ernas beste kort.

Rogaland FrP burde kanskje sagt hva som tilsier at FrP igjen bør gå i regjering. Avstanden til KrF og V er større enn noen gang.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂