– Det er en oppskrift på økonomisk kaos, kraftig økt ledighet, svære kutt i velferden og betydelig reduksjon i Norges globale posisjon, sier Frps 2. nestleder Ketil Solvik-Olsen.

AUF-landsmøtet vedtok i dag å avvikle petroleumsindustrien innen 2035. Frp-nestleder Ketil Solvik-Olsen reagerer kraftig, han langer ut mot Aps ungdomsorganisasjon på Facebook.

«Dette er fremtidens AP-ledere, som viser de ikke er egnet til å styre ansvarlig», skriver Solvik-Olsen, og fortsetter:

«Dersom AP gjennomfører slik politikk vil alle investeringer i oljenæringen forsvinne nesten umiddelbart. Vi snakker om titalls og hundretalls milliarder av kroner som forsvinner fra norsk økonomi. Ingen selskap vil planlegge leteboring, nye oppgraderinger eller utbygginger dersom man blir pålagt å stenge ned senest 2035. Titusenvis av kompetansearbeidsplasser legges ned.»

AUF-landsmøtet vedtok søndag at man skal ha en styrt avvikling av petroleumsindustrien innen 2035.

– Norsk olje og gass prøver å fremstille det som at norsk olje og gass er så ren at den er en del av løsningen, ikke problemet. Det er helt feil, og det skal vi i AUF fortsette å si ifra om, sier nestleder og påtroppende AUF-leder Ina Rangønes Libak om vedtaket i ungdomslagets nye klima- og miljøprogram. (NTB)

Libak sier vedtaket må sees i sammenheng med internasjonal solidaritet.

– Vi i Norge som har tjent oss styrtrike på olje, og som har de beste forutsetninger for å omstille oss, skal ikke pumpe opp den siste tredelen. Hvordan skal vi kunne komme i klimaforhandlinger med verdens fattigste land og kreve at de skal kutte når vi ikke gjør det selv? sier Libak. (NTB)

Ketil Solvik-Olsen tror knapt det han hører:

«Det er en oppskrift på økonomisk kaos, kraftig økt ledighet, svære kutt i velferden og betydelig reduksjon i Norges globale posisjon»

Konsekvensen vil bli at titalls og hundretalls milliarder av kroner forsvinner fra norsk økonomi, mener Frp-nestlederen:

«Disse unge AP-politikerne tror kanskje at pengene isteden skal gå til annet næringsliv. De glemmer at dette i liten grad er statens penger som politikerne kontrollerer. Det er næringslivets penger, som istedet investeres i prosjekter andre steder i verden»

AUF-landsmøtet vedtok søndag også nei til utenlandskabler, strengere krav til oppdrettsnæringen og et grønt og solidarisk skattesystem.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂