Ketil Solvik-Olsen (FrP) er oppgitt over økonomiforståelsen i en del partier. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB.

Gang på gang krever «klimapartiene» stans i oljeleting og utvinning. Men de er tause om hvor de i stedet skal finne penger til å drive AS Norge. Når skal de svare?

De fleste norske partier er mer og mer opptatt av å stemple olje- og gassvirksomheten som et «problem».

Til og med i et tidligere ansvarlig «kunnskapsparti» som Høyre finnes det i dag stortingsrepresentanter som lever i et «grønt» fantasiunivers der man knapt vet opp og ned på de meste grunnleggende sammenhenger i samfunnsøkonomien.

Blant klimapartiene snakkes det på inn- og utpust om at Norge må slutte både å lete etter og utvinne olje og gass. Det er bare tidsplanen for dette som varierer noe. Et slikt tiltak skal angivelig være viktig for klimaet på jorda, til tross for at norsk olje- og gassvirksomhet kun utgjør ca. 2 prosent av verdensproduksjonen (!).

Det skapes et inntrykk av at det er i Norge alt avgjøres, det er her slaget står. Trass i vår ytterst beskjedne størrelse i alle sammenhenger, skal Norge gå først, ta ansvar osv. Verden ser på Norge, og følger etter!

Når enkeltpersoner gir uttrykk for den typen vrangforestillinger om egen storhet og betydning, blir det gjerne snakk om medisinske diagnoser.

Men for en rekke partier er det blitt en naturlig del av retorikken. De går faktisk rundt og innbiller seg at det er slik verden er. Utrolig nok gir velgerne dem mandat til å fortsette med galskapen.

Men de samme politikere som i det ene øyeblikket vil stanse eller begrense oljevirksomheten, er i neste øyeblikk opptatt av å gi bort milliarder og atter milliarder av statens midler. Både i inn- og ikke minst utland skal det deles ut enorme beløp, til all verden av «gode formål».

Jo mer man vil begrense statens oljeinntekter, jo mer vil man gjerne dele ut av penger i øst og vest. En kikk i programmene til partier som SV, Rødt og MDG bekrefter dette.

Stortingsrepresentant Ketil Solvik-Olsen fra FrP er en av få politikerne som reagerer på denne type fullstendig ulogisk tankegang. I et innlegg på Facebook stiller han, nok en gang, spørsmålet som «aldri» besvares.

Nemlig hvor i alle verden skal klimapartiene hente inn titalls milliarder for å dekke inntektsbortfallet om oljevirksomheten legges ned eller begrenses slik de vil?

Solvik-Olsen skriver:

Rekordår for oljebransjen, hvor Equinor vil betale over 130 milliarder kroner i skatt til staten. Det viser hvilken drivkraft næringen er – både for å skape arbeidsplasser og velferd i kongeriket.

Siden venstresiden fortsatt krever at næringen legges ned, så vil jeg herved utfordre dem til å vise hvordan de vil balansere statsbudsjettet uten disse 130 milliarder kronene.

Lykke til …

Klimapartienes (og medienes) «alternative budsjett» uten oljemilliarder lar imidlertid vente på seg. Det snakkes luftig om «grønne næringer» osv. Her skal det skapes store inntekter, av det grønne slaget, bare vent …

Men så langt er dette kun luft. De såkalte grønne næringene koster stort sett staten milliarder i subsidier, fremfor å bringe inn milliarder i inntekter. Det er en nokså vesentlig forskjell som svært få av våre folkevalgte tilsynelatende har forstått.

Det er nå nesten fire år til velgerne har mulighet til å endre på noe som helst i landets nasjonalforsamling. Det kan bli noen truende år for den norske velferdsstaten.

Les også:

Klimaprat er hersketeknikk

 

Boken flere av stortingspolitikerne burde lese:

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Bestill også årets boknyhet, full av sjokkerende avsløringer:

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Bli medlem, og få tilgang til alt vårt stoff straks det publiseres:
Vi trenger DIN støtte! Gi et bidrag til Document i dag:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.