Endelig noe å glede seg over: Finansminister Trygve Slagsvold Vedum og statsminister Jonas Gahr Støre. Foto: Lise Åserud / NTB / POOL

Den rødgrønne regjeringen har lenge vært under hardt press grunnet skyhøye priser både på strøm og drivstoff. Nå synker bensinprisen noe, som følge av at oljen igjen selges for under 100 dollar per fat.

Etter gårsdagens oljeprisfall har drivstoffprisene blitt lavere, kan NTB fortelle. Diesel- og bensinprisen er nå på 19,99 flere steder. Dermed er man igjen «på rett side» av den etter hvert nokså kritiske grensen på kr 20 per liter.

Ifølge Drivstoffappen koster en liter diesel og bensin 19,99 kroner ved flere Automat1- og Uno-X-bensinstasjoner tirsdag,  skriver NRK..

Rundt klokken 11 tirsdag er prisen på et fat nordsjøolje brent spot rundt 99,3 dollar fatet. Til tross for synkende oljepris er Oslo Børs er opp rundt 0,4 prosent til 1.246,13 poeng tirsdag formiddag.

For den rødgrønne regjeringen er noe lavere bensinpriser godt nytt, selv om lavere oljepris også innebærer reduserte inntekter til staten.

Når bensinprisen er under kr 20 igjen, kan det stagge noe av det sinnet mange velgere har uttrykt mot at regjeringen ikke har grepet inn med kutt i drivstoffavgiften. Dette ble særlig aktuelt da prisen for å tanke opp bilen mange steder krøp opp mot kr 30 per liter.

Samtidig mister også et «drivstoffprisfokusert» parti som FrP noe av sin ammunisjon mot regjeringen. Partileder Sylvi Listhaug har kjørt en tøff argumentasjon mot Støre & Vedum i denne saken.

Men mange vil mene at selv kr 20 per liter er i absolutt høyeste laget for bensinen i oljelandet Norge, så dette argumentet er neppe dødt.

For FrP og andre regjeringskritikere har man uansett strømprisene å gripe fatt i. De er trolig viktigere enn det drivstoffprisen noensinne kan bli, og strømprisene ser ikke ut til å skulle falle ned på normale nivåer igjen med det første.

Les også: 

FrP knallhardt ut mot drivstoff­prisene: Kan være Listhaugs vinnersak i lang tid

 

God sommerlesning:

Nyhet fra Document forlag, bestill i dag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bestill også:

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Ny bok fra Kjell Skartveit

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.