FrP-leder Sylvi Listhaug i stortingssalen. Foto: Annika Byrde / NTB

FrP foreslår å fjerne alle avgifter på bensin og diesel. Det vil gi ca. åtte kroner lavere pumpepris på bensin og sju kroner lavere på diesel.

NTB melder om saken og forteller at utspillet kommer fra FrP-leder Sylvi Listhaug. Hun sparer ikke på kraftuttrykkene:

– Det flommer inn penger til staten, og mange er provoserte over at vi produserer olje i bøtter og spann og tjener store beløp, mens folk blir flådd ved pumpene, sier Listhaug til NRK.

I en pressemelding uttaler Listhaug at folk aldri har opplevd høyere priser på bensin og diesel, og at dette handler om å stille opp for folk i en svært vanskelig situasjon.

Både CO2-avgiften og veibruksavgiften på bensin og diesel vil bli borte dersom forslaget vedtas. Dette vil gi om lag åtte kroner lavere pumpepris på bensin og sju kroner lavere pumpepris på diesel.

– Staten ligger an til å tjene seks ganger så mye på olje og gass som antatt i statsbudsjettet. Vi har råd til å bruke noe av de skyhøye inntektene på 1.750 milliarder kroner til å hjelpe folk flest, sier finanspolitisk talsperson Hans Andreas Limi.

Bensin- og dieselprisene har flere steder passert 25 kroner literen, det er meldt om priser opp mot 27 kroner.

Dette har blant annet fått sentrale tillitsvalgte i Senterpartiet til å gå ut med klare krav til sin egen finansminister, Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum:

Sp-profiler har fått nok: Ber Vedum sette ned drivstoffavgiften

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!


Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.