Leder i Frp, Sylvi Listhaug. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Bensin- og dieselprisene er skyhøye, og både velgere og opposisjonspartier er oppgitte. Men regjeringen nøyer seg med å «følge med på utviklingen». Det får Listhaug til å frese.

Prisgaloppen på bensin og diesel rammer folk over hele landet. Ikke minst går det utover dem som bor utenfor de store byene, og ofte må kjøre et stykke både til jobb og andre gjøremål.

Drivstoffprisene per 13. juni er fra nesten 27 kr/liter bensin, og fra noe over 25 kr/liter for diesel. Dette er nivået skyhøyt over hva nordmenn er vant til.

FrP-leder Sylvi Listhaug er blant dem som tydeligst har tatt til orde for at regjeringen må se å få gjort noe med denne utviklingen.

Men så langt har hun talt for døve ører. Lite eller ingenting har skjedd, annet  enn forsikringer om at både statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) «følger nøye med».

Mangelen på handling fører imidlertid ikke til at Listhaug gir opp. Hun bare fortsetter, og legger inn nye gir med hensyn til å «plage» regjeringen i denne saken.

I et innlegg i Aftenposten (bak mur) gir hun Støre det glatte lag:

Listhaug: Norge har verdens nest dyreste bensin. Støre er handlingslammet, innleder Aftenposten.

– Folk er forbannet og folk flest har fått langt dårligere råd enn da regjeringen overtok. Det sier Frp-leder Sylvi Listhaug som vil ha avgiftskutt for å senke drivstoffprisene, sier Listhaug videre.

Hun fortsetter sin tirade også på Facebook:

Det er klart løftebrudd fra regjeringen å ikke redusere drivstoffavgiftene som nå de fleste europeiske land gjør! skriver Listhaug.

Hun minner om at Trygve Slagsvold Vedum for bare kort tid siden lovet handling, og nå krever hun at han lever opp til dette:

I mars sa finansminister Vedum at de ville ta grep hvis de høye prisene vedvarte, og siden den tid har prisene bare fortsatt å øke.

Listhaug tar for seg det etter hvert nokså kjente svaret fra duoen Støre/Vedum:

Mantraet fra både Vedum og Støre om at de «følger situasjonen nøye» står til stryk når de ikke foretar seg noe som helst, freser hun.

Avslutningsvis peker hun på helt konkrete tiltak hun mener vil være et viktig bidrag til å løse det mest akutte problemet for folk rundt om i Norge:

FrP vil fjerne alle drivstoffavgiftene fra 1. juli. Det vil gi 8 kr. billigere bensin og 7 kr. rimeligere diesel, og gjennomsnitts-bilisten vil få 11.000 kr. i reduserte utgifter resten av året. Nå håper vi de andre partiene snart våkner, og stemmer for vårt forslag, avslutter hun.

Mange, trolig også Listhaug selv, vil bli overrasket om Støre og Vedum skulle komme på banen og si at ja, nå gjør vi som FrP forslår her.

Prestisjetapet ved en politisk retrett og en ettergivelse overfor FrP veier antagelig tyngre enn hensynet til velgernes daglige økonomi. Så kynisk og fjernt fra folks hverdag er politikken, ikke minst i rødgrønn innpakning.

Gode bøker til sommeren:

Endelig! Nå er den her, bestill i dag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

Bestill også denne nyheten:

 

Fikk du ikke med deg denne? Bestill den nå!

Kjøp Kents bok her!

 

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.