Lite synlig: Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp). Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Per Olaf Lundteigen (Sp) og lederen i Ringsaker Sp er lei av at deres «egen» regjering har ansvar for rekordhøye drivstoffpriser. Nå krever de handling fra finansminister Trygve Slagsvold Vedum.

Denne uken har norske drivstoffpriser steget langt over kr 20 per liter, diesel aller mest. Noen steder nærmer prisen seg faktisk 30 kroner.

NTB forteller at dette er en utvikling enkelte sentrale personer i regjeringspartiet Sp ikke kan leve med, når det deres eget parti som sitter med finansministeren.

– En må få kontroll på drivstoffprisene ved å redusere avgiftene, sier Lundteigen til TV 2.

Onsdag lå prisen på diesel på over 27 kroner literen i Tromsø, og Sp-veteranen fra Buskerud krever at regjeringen griper inn. Han får støtte av lederen i Ringsaker Sp, Odd Amund Lundberg.

Han er åpenbart lite fornøyd med hvor lite Senterpartiet og partileder Vedum har klart å få til i regjeringsposisjon.  Ifølge NTB skulle han ønske at «Vedum var mer framoverlent».

– Jeg forventer at de setter seg sammen og jobber hardt for å få til en god løsning, slik de gjorde når det gjaldt strøm, sier han til kanalen.

Men så langt er det få lyspunkter i sikte, verken for Senterpartiets misfornøyde tillitsvalgte eller for landets bensin- og dieselkunder:

Finansministeren avviser imidlertid overfor TV 2 at det vil komme en kompensasjonsordning for de høye drivstoffprisene, men legger til at prisøkningen vil bli et tema på regjeringens budsjettkonferanse til uka.

– Vi vil se på grep som gjør at det samlede skatte- og avgiftsnivået for de som tjener under 750.000 kroner går ned og ikke opp, sier han.

Stort mindre konkret er det neppe mulig å være. Og de mange som er skuffet over hva den tidligere så offensive Veum klarer å levere når han endelig er i posisjon, blir trolig bare enda mer skuffet nå.

Den Vedum som alltid var på banen med høylytte krav knyttet til hverdagen for «folk over hele landet», fremstår nå som en anonym byråkrat det er knapt er mulig å få øye på.

Dermed er det liten grunn til å anta at partiet klarer å snu den svært dårlige trenden man har opplevd på meningsmålingene siden valget sist høst.

I en ny måling omtalt av Document, havner Sp nå mede på svake 7, 5 prosent oppslutning. Det er rett og slett miserabelt for et parti som en stund snuste på plassen som landets nest største, med tall omkring 20 prosent.

Det ble til og med snakket om at det var Vedum som skulle bli statsminister.

Les mer om Senterpartiets tidligere sterke posisjon i målingene: 

Høyre synker som en stein i ny måling

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!


Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.