Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Bensinprisene har steget og steget, og ligger på rekordhøye nivåer. Det får FrPs Roy Steffensen til å kreve at finansministeren omsider tar grep.

Mange har etterlyst handling fra Sp og finansminister Trygve Slagsvold Vedum når det gjelder drivstoffprisene. Så langt har lite eller intet skjedd fra regjeringen i denne saken, og utålmodigheten vokser i opposisjonen.

Ikke minst krever FrP at noe nå gjøres, forteller NTB:

  – Nå forventer Frp at Vedum går fra ord til handling. Han har sagt at han følger situasjonen nøye, og han har lovet at det skal tas grep hvis prisnivået holder seg. Nå har vi hatt samme prisnivå i snart tre måneder. Hvor lang tid må det gå før de våkner, eller er kanskje ikke prisene høye nok for Vedum enda? spør Frps Roy Steffensen, som sitter i stortingets finanskomité.

Han viser til at bensinprisene i helgen nærmet seg 27 kroner literen i Gjesdal kommune i Rogaland. Det er rekordhøye nivåer.

Ap, Sp og SV forhandler nå om revidert statsbudsjett, og Steffensen mener at tiltak mot de høye bensinprisene må prioriteres.

For ifølge FrP er det slett ikke så vanskelig å gjøre noe med dette:

– Med et pennestrøk kan de endre avgiftsnivået slik at kostnaden blir lavere hver gang man fyller tanken. Vente og se-holdningen som regjeringspartiene har praktisert til nå, har kun ført til at kontoen tømmes for næringslivet og vanlige folk, sier Roy Steffensen i FrP.

I mars i år tok FrP opp det samme temaet opp i Stortinget, ved Hans Andreas Limi. FrP omtalte dette på sine nettsider:

I Stortinget onsdag stilte FrP en rekke spørsmål til finansministeren, uten å få noen løfter om tiltak fra regjeringen.

– Det er svært skuffende at finansminister Trygve Slagsvold Vedum og Senterpartiet ikke ønsker å komme med noen umiddelbare tiltak for å hjelpe folk og bedrifter med de skyhøye prisene på drivstoff. Det virker som om Vedum ikke skjønner alvoret og mener at det holder å følge situasjonen nøye fra kontorene i Finansdepartementet, sier Hans Andreas Limi.

Artikkelen fortsetter:

De siste ukene har drivstoffprisene nådd rekordnivå i Norge. Det eneste Vedum svarte i Stortinget var at regjeringen vil vurdere situasjonen.

– Jeg hadde trodd at finansminister Vedum var mer opptatt av å hjelpe vanlige folk i hele landet. I Stortinget i dag beviste han at regjeringen bare ønsker å følge med på situasjonen fra tribuneplass og ikke har planer om et eneste nytt tiltak. Det er skuffende i en situasjon der staten håver inn store ekstrainntekter, mens vanlige folk og bedrifter får økte utgifter, sier Limi.

Mange spør seg hvor høye prisene må bli, før myndighetene foretar seg noe som helst.

Les også: 

Vedum med sin magiske kalkulator mener vi får bedre råd

Velkommen til lesermøte! 

Bestill fra Document forlag:

Ny bok!

Bestill også:

Kjøp Kents bok her!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.