Bensinprisene når stadig nye høyder. Dersom situasjonen fortsetter, så må regjeringen ta grep, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).

Bensin- og dieselprisene blir stadig høyere. Onsdag nådde literprisen 27 kroner i Tromsø, mens det ble registrert priser på 26 kroner i hovedstaden, ifølge P4.

– Det er sykt dyrt. Det er helt elleville høye priser. Vi har aldri sett en slik ekstrem økning før, sier Vedum til P4.

Analytikere i Rystad Energy har pekt på at prisene kan bikke 30 kroner. Flere, deriblant Norges Automobil-Forbund (NAF), har pekt på at drivstoffavgiftene må settes ned. Det er én av tingene regjeringen nå ser på, sier Vedum.

– Vi kan ikke ha sånne priser over tid, det blir altfor ekstremt for folk, det er det ikke noe tvil om. Akkurat nå så er det veldig mye som skjer. Det er klart at hvis dette blir et nivå som vil vare, så er det altfor dyrt for folk, sier han.

– Hvis vi ser dette fortsetter så må vi ta grep, sier finansministeren.

Prisene på bensin og diesel steg med henholdsvis 6,0 og 5,9 prosent fra januar til februar, ifølge ferske tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Les også:

Klima- og energiminister Barth Eide vil bruke oljeinntekter på «grønn omstilling»

Kjøp Roger Scrutons bok «Konservatismen» fra Document Forlag her. Vi har trykket nytt opplag.

 

Kjøp Oriana Fallacis bok her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.