Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp). Foto: Javad Parsa / NTB

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) får det glatte lag fra FrP, som mener han har brutt et løfte om at det skulle bli færre politikere i regjeringsapparatet.

Trygve Slagsvold Vedum og Senterpartiet gikk før siste valg ut med løfter om å «rydde opp» i regjeringskontorene, slik at det ble færre politikere der.

Men dette løftet viste seg vrient å holde når Vedum og hans parti fikk mulighet til å gjøre noe med det.

Per i dag er det 94 politikere som jobber i regjeringsapparatet, enten som statsråder, statssekretærer eller politiske rådgivere, skriver Dagbladet.

NTB melder om saken.

Aldri før har det vært så mange, ifølge regjeringens egen oversikt. Det er norsk rekord i fylle opp med folk i regjeringskontorene.

I valgkampen i 2021 lovet Vedum å kutte antallet politikere i regjering, noe han altså ikke har klart. Det er også uklart i hvilken grad han overhodet har forsøkt.

FrP reagerer sterkt på dette spriket mellom løfter og realiteter:

– Han lovte å rydde opp i opposisjon, men har bare bidratt til mer politikerstyring og mer byråkrati da han fikk makt. Opposisjons-Vedum hadde gitt finansminister-Vedum strykkarakter, sier FrP-nestleder i Hans Andreas Limi til avisen.

Den nåværende regjeringen slår også Solberg-regjeringen, som hadde 92 politikere var ansatt. Det var nettopp den regjeringen som var utgangspunkt for Vedums kritikk og påfølgende løfter om opprydding.

Høyres stortingsrepresentant Mari Holm Lønseth tror Vedum angrer seg etter sitt løfte:

– Fasiten er nok en gang at Vedum går høyt ut i opposisjon, for å så ikke levere på hans egne løfter i regjering, sier Lønseth.

Vedum kommer med følgende svar på anklagene:

– Høyre og Frp snakker som om de ikke har fått med seg den krevende tida verden og Norge har stått i. De framstår fullstendig upreget av at vi har vært nødt til å ta noen tøffe valg for å få ned prisveksten for folk og for å styrke trygghet og beredskap i en urolig tid, svarer finansministeren.

Les også: 

Sveits-utflytterne: – Vedum har enda ikke skjønt hvorfor vi flyttet

Bestill fra Document i dag:

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.