Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Mange har håpet at myndighetene vil lette på drivstoffavgiftene, for å redusere det høye prisnivået på bensin og diesel. Men ifølge Naf er det liten grunn til optimisme.

Trafikantorganisasjonen Naf har liten tro på at det blir lavere avgift for bensin og diesel i år, når regjeringspartiene forhandler statsbudsjettet med SV.

Naf er rett og slett svært pessimistiske i så måte.

NTB melder om saken.

Naf er skuffet over at det ikke er lagt opp til kutt i drivstoffavgiftene i regjeringens forslag til revidert statsbudsjett, til tross for at det i regjeringsplattformen heter at de vil «redusere avgifter som rammer folk flest, som for eksempel elavgift og drivstoffavgifter».

Hos regjeringspartner Senterpartiet har dette vært et sterkt krav, både i partiet sentralt og ute i lokalmiljøene, se sak under.

Den vanligvis nokså myndighetstro og stillfarne organisasjonen Naf går nå nokså langt i å uttrykke frustrasjon over myndighetene, og bruker begreper som «tomme løfter»:

– Det er synd at løftene om avgiftskutt viste seg å være tomme. Dette handler om folks lommebøker i en periode hvor alt blir dyrere. Men det handler også om hvorvidt velgerne kan tror på de løftene som politikerne gir. Spesielt i distriktene, hvor det er flere som har bensin- og dieselbiler har folk grunn til å være skuffet, sier pressesjef i Naf, Ingunn Handagard i en pressemelding.

De siste tolv månedene har snittprisen på både bensin og diesel vært på over 22 kroner literen. Når regjeringspartiene Ap og Sp nå skal forhandle statsbudsjettet med SV, har Handagard liten tro på avgiftskutt.

– Det er dessverre ingen grunn til å tro at SV prioriterer å få dette temaet opp på forhandlingsbordet, sier Handagard.

Ettersom dokumentet gjelder fram til nyttår, sier pressesjefen at løpet sannsynligvis er kjørt for avgiftene ut hele 2023.

Ifølge Naf tyder dermed det meste på at de høye drivstoffprisene er kommet for å bli inntil videre. Det er vanskelig å få øye på noen tydelige politiske initiativer i de store politiske partiene for å gjøre noe med dette.

Les også: 

Sp-profiler har fått nok: Ber Vedum sette ned drivstoffavgiften

Velkommen til møte!

NY BOK! Bestill fra Document forlag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Bestill også:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp flere gode bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.