– Vi sier verken kategorisk ja eller nei. Vi er åpen for hybridkabler, men SV stiller noen klare krav: Hybridkabler må bidra til å kutte utslipp, vi må ha offentlig eierskap, og de må være med å sikre fortsatt lav pris for norske forbrukere og industri, sier SVs klimapolitiske talsperson Lars Haltbrekken til avisen.

Ap og Sp er uenige om tolkningen av de såkalte hybridkablene, kablene som kobler fremtidige havvindanlegg til det norske og europeiske strømmarkedet.

Ap mener disse kablene ikke omfattes av Hurdalsplattformen , der partiene ble enige om nei til nye kraftkabler og samtidig åpnet for en storstilt satsing på havvind. Det er Sp uenig i.

Partiets parlamentariske leder, Marit Arnstad, mener hybridkabler vil øke strømprisene ytterligere.

– Sp er imot en hybridkabel fordi vi trenger kraften fra havvind til land i Norge. Slik at vi kan styrke vår egen kraftbalanse og fordi en slik hybridkabel i seg selv vil øke strømprisen til folk og industri i Norge, sier Arnstad.

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.