I Hurdalsplattformen er Ap og Sp enige om nei til flere utenlandskabler. Men hva med strømkabler fra vindturbiner til havs? Ap mener at slike ikke rammes av utenlandsforbudet, men Sp ser det som et forsøk på å omgå forbudet.

Ap og olje- og energiminister Marte Mjøs Persen er åpen for at kabler fra havvind, en såkalt hybridkabel, ikke skal regnes som en mellomlandsforbindelse.

Både Mjøs Persen og klimaminister Espen Barth Eide (Ap) har tidligere i høst uttalt at hybridkabler fra havvindanlegg ikke omfattes av formuleringen i Hurdalsplattformen.

Nå får Sp støtte fra Elkem for sitt syn.

Senterpartiet får støtte fra silisiumprodusent Elkem, som mener hybridkabler er en mellomlandsforbindelse.
Slik Sp ser det, er en hybridkabel til utlandet en kabel til utlandet, samme hvordan man vrir og vender på det. Den tolkningen støttes av Elkem.

– Havvind med hybridkabler er i realiteten en utenlandskabel med et vindkraftverk på midten, sier Elkems kraftdirektør Alexander Strøm Arnesen til Dagens Næringsliv.

Onsdag skrev DN at Ap og Sp er uenige i tolkningen av et sentralt punkt om utenlandskabler i Hurdalsplattformen. (NTB)

 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.