Fremskrittspartiet har støttet både bygging av kraftkabler til England og Tyskland og innmelding i EUs energibyrå Acer. Nå angrer partiet.

– Vi har vært med å gjøre feil. Vi skulle ikke ha bygd de kablene. Og vi skulle ikke meldt oss inn i Acer. Det er gode grunner til at vi ikke bør melde oss inn i EU, og da bør vi heller ikke gjøre det via bakdøra, sier FrPs energipolitiske talsperson Frank Sve til Klassekampen.

Han mener det er altfor få i politikken som innrømmer feil, og han har ikke problemer med å innrømme at de har gjort feilvurderinger.

– Vi gjør feil, men det er ikke for seint å snu, sier Sve.

I regjeringen er det nå uenighet mellom Ap og Sp om å koble seg ytterligere til det europeiske kraftmarkedet ved såkalte hybridkabler. Havvindutbyggerne mener det er avgjørende for å gjøre et norsk havvindeventyr lønnsomt.

De kan ikke regne med støtte fra FrP.

– I den grad det skal bygges havvind i Norge, skal kraften komme norsk industri og norske strømkunder til gode, sier Sve, og gjør det klart at FrP vil kjempe mot alle nye utenlandsforbindelser.

Les også:

Intern uenighet om utenlandskabler i regjeringen

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.